Syvmandsgruppen kræver action


Syvmandsgruppen kræver action

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesteren opfordres til at indkalde kommunalbestyrelsen ekstraordinært efter nødråbet fra personalet i ældreplejen

ÆRØ: Nødråbet fra personalet i ældreplejen har ramt i hvert fald syvmandsgruppen i kommunalbestyrelsen, og gruppen vil ikke finde sig i at blive ved med at sidde med hænderne i skødet, indtil sommerferien er slut. Eller til efter overenskomstforhandlingerne!

- De ansatte har højt og tydeligt givet udtryk for, at nu er det nok, og deres ledere har også tidligere gjort opmærksom på forholdene. Så kan vi simpelt hen ikke efter vores opfattelse være bekendt, hvis vi bliver siddende på hænderne. Nu må der handling til, pointerer formanden for syvmandsgruppen, Karsten Landro (K)

Gruppen opfordrer borgmesteren til at få kaldt kommunalbestyrelsen sammen for dels at give medlemmerne et samlet overblik over hele situationen i ældreplejen, dels for at sende et klart signal til de ansatte om, at kommunalbestyrelsen vitterligt er rede til at sikre de lavest lønnede bedre løn.

- Det er ikke godt nok, at socialudvalgsformanden henviser til overenskomstforhandlingerne, og at der ikke sker mere fra kommunens side. Vi kender jo allesammen godt problemet, og vi kan ikke bare lukke øjnene og vente på, at nogle skal komme og tage det fra os, siger Karsten Landro.

Risiko for sammenbrud

Landro understreger, at det længe har været en kendt sag i kommunalbestyrelsen, at der er større og større vanskeligheder med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, og efter hans mening viser det åbne brev fra personalet, at der også er problemer med at fastholde arbejdskraften.

- Vi risikerer jo, at hele ældreområdet simpelt hen bryder sammen så at sige. Det er så uhyre vigtigt, at vore ældre medborgere har en alderdom i værdighed og tryghed, og det er altså kommunen, der skal sikre de optimale forhold at løse opgaven på. Jeg tror heller ikke, at det vil skabe nogen form for præcedens, at vi griber ind nu og her. Bedre lønnede grupper i kommunen kan naturligvis godt forstå, at denne gruppe, som oven i købet arbejder med liv og død hver eneste dag, hverken kan eller vil arbejde for 108 kr. i timen, Og når det så skal ske endda i tyndere og tyndere besatte vagter med risiko for at få fjernet eventuelle fridage på grund af mandskabsmangel, så kan enhver vist forstå, at det var på tide at sige stop. Det er nu, vi skal sætte ind, hvis vi ikke en dag vil stå med et problem, der er så stort, at vi ikke kan tilbyde den nødvendige hjælp til de ældre. Ikke fordi vi ikke har økonomien til det, men fordi vi ikke kan skaffe arbejdskraften, understreger han.

Syvmandsgruppen kræver action

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce