Kontrakten med Bios bør opsiges og genforhandles, så den passer til ærøske forhold, mener Sygehusforeningen på Ærø.

Region Syddanmark bør opsige den del af sin kontrakt med Bios, der handler om ambulancedrift på Ærø.

I stedet skal der forhandles en ny aftale på plads, som tager hensyn til ærøske forhold, mener formanden for Sygehusforeningen på Ærø Lars Ole Gjesing.

- Det havde været oplagt at pille Ærø ud af det samlede udbud og specificere kravene på Ærø, siger Lars Ole Gjesing, efter at regionens præhospitalsudvalg holdt møde i forgårs for at drøfte, hvordan ambulancefolkene kan få hjælp, når der skal bæres eller flyttes patienter eller tilskadekomne.

Enhedslisten bakker op

På lørdag ankommer Enhedslistens Vibeke Syppli til Ærø for at deltage i et møde med ærøboerne om øens akutberedskab.

Hun mener som sygehusforeningen, at den eksisterende Ærøaftale med Bios bør laves om.

- Det er muligt at opsige delområder, og jeg er helt enig med sygehusforeningen. Som jeg ser det, vil det også være en fordel for Bios, som næppe vil kunne levere de nye krav uden tab, siger Vibeke Syppli og understreger, at en ny aftale skal forhandles hjem på en ordentlig måde.

Udvalgsformand og direktør: Ingen kommentar

Formand for regionens præhospitalsudvalg Thyge Nielsen (V) ønsker ikke at kommentere sygehusforeningens forslag om at opsige kontrakten med Bios.

- Foreningen er inviteret til dialog, så den tager vi med dem, når de kommer, siger Thyge Nielsen, som dog kan løfte lidt af sløret for den løsning, regionen arbejder på lige nu, siger han.

Heller ikke konstitueret direktør for sundhedsområdet i Region Syddanmark Mads Haugaard ønsker at kommentere sygehusforeningens forslag.

- Nej, det vil jeg ikke. Vi har fire kontrakter med to operatører herunder med Bios, som dækker Ærø. Det henholder vi os til, når vi kigger på de ordninger, der skal etableres. Om Bios er interesseret i at indgå særaftaler, har jeg ikke hørt forlydener om. Vi er ikke part, så længe de lever op til kontrakten.

Mere om emnet

Se alle
8
Ekstraregning: Regionen leder efter kuvøseløsning til Ærø

Ekstraregning: Regionen leder efter kuvøseløsning til Ærø

1
Læger om fravalg af kuvøse på Ærø: Det kan føre til dødsfald

Læger om fravalg af kuvøse på Ærø: Det kan føre til dødsfald

3
Nybagte Ærømødre: Må agere varmedunke for deres nyfødte

Nybagte Ærømødre: Må agere varmedunke for deres nyfødte