Sur ærøbo: Blev frifundet for trusler om vold

En mand der var tilknyttet Ærø Job- og Voksencenter blev i går frifundet for trusler mod personalet på centret.
Foto: Kirstine Dalgaard Nielsen

Sur ærøbo: Blev frifundet for trusler om vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 64-årig førtidspensionist var torsdag i retten efter at have fremført trusler mod jobcenterleder. Han blev frifundet, da truslerne ikke var direkte henvendt til lederen.

- Jeg er fræk som en slagterhund, og det er ikke, fordi jeg ikke har respekt for retten, siger den 64-årige førtidspensionist fra Ærø, som har taget en blåstribet skjorte på og indfundet sig i vidneskranken i Svendborg.

Han er anklaget for i april 2015 at have overtrådt straffelovens §119 - for med vold eller med trusler om vold at have overfaldet tjenestegørende leder af Job- og Voksencenter på Ærø Henriette Skouenborg.

- Vi ser på det undervejs, siger dommeren Bente Thanning og tilføjer med et afmålt smil:

- Og måske kan det være, at jeg beder dig om at tie stille.

Shhh ...

Undervejs i afhøringen om to episoder i 2015 bliver dommeren flere gange nødt til at bede den 64-årige om at tie stille.

Han er vældig utilfreds med sin og andres sagsbehandling hos Job- og Voksencenter Ærø og fortæller gerne om det. Anklageren vil derimod hellere have ham til at forholde sig til de to konkrete episoder, hvor sagsbehandlere fra kommunen har oplevet, at tiltalte har truet med at være voldelig over for den daværende leder af jobcentret Henriette Skouenborg.

- Ja, gu' er jeg sur på hende. Jeg er tosset på hende, men voldsmand er jeg ikke, siger den tiltalte under afhøringen.

Da der er en pause, tager han sine Skjold-cigaretter og sin klaptelefon fra bordet foran sig og går ud for at ryge.

- Han er godt nok aggressiv, siger den sortklædte anklager Signe Møller Johnsen henvendt til forsvaren.

- Engageret, vil jeg nok mene, siger forsvarer Michael Meyn og retter lidt på sin tweedjakke.

Bange

Henriette Skouenborg var første gang i kontakt med tiltalte, da han ringede til hende en eftermiddag, hvor hun havde fri fra arbejde.

- Jeg kan ikke huske så meget fra samtalen, andet end at han slutter med at sige: "Jeg vil slå dig ihjel", fortæller den tidligere leder af jobcentret i vidneskranken om episoden, som berørte og overraskede hende, men som hun valgte ikke at melde til politiet.

Da hun i april 2015 hører fra to af sine medarbejdere på jobcentret, at den 64-årige har truet med at ville "tage ned på jobcentret med et jernrør" og "slå hende hårdt" bliver Skouenborg for alvor bange.

- Jeg bliver forskrækket. De næste par dage kigger jeg mig over skulderen, når jeg skal hente noget i min postkasse, fortæller Skouenborg, som efterfølgende forsøger at lave aftaler med politiet for at sikre Job- og Voksencentret i Rise, som på det tidspunkt intet vagtværn har.

De to ansatte, som har modtaget truslerne om Skouenborg, vidner også i retten. Den ene fortæller, at han efter en samtale, hvor tiltalte udtalte sig truende om jobcenterchefen uden for Brugsen i Søby, gik hjem og skrev en mail til sin chef.

- Jeg tænkte, at der er grænser for, hvor meget man skal finde sig i, derfor skrev jeg til hende, forklarer han.

Skouenborg blev bekymret over meldingerne fra sine ansatte og henvendte sig til politiet.

Frifundet

Efter et kvarters votering træder dommer Bente Thanning ind i retssalen.

- Tiltalte frifindes, siger hun og den 64-årige sætter sig lettet ned ved siden af sin advokat, mens dommeren taler videre:

- Der er ingen tvivl om, at du har fremsat trusler. Også trusler, som ikke har været behagelige for modtagerne. Men der er ikke tale om strafbare trusler, siger dommeren og forklarer, at tiltalte ikke kan straffes under §119, når truslerne ikke er udtalt direkte over for den person, som de har været henvendt mod.

Forsvarsadvokat Michael Meyns arbejde er færdigt, og han forlader retslokalet, mens dommeren lytter til den netop frifundnes kommentarer til dommen.

- Jeg synes bare, at I skal vide, hvor råddent der er derovre, siger han.

Dommeren lytter og rejser sig for at gå.

- Det glæder mig meget, at jeg kan høre, at du går på pension nu her, for din sag har da virkelig givet anledning til nogle trakasserier.

 

Sur ærøbo: Blev frifundet for trusler om vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce