Stor fangst: Tre spritbilister stoppet på Ærø

Det har været en travl uge for politiet på Ærø. Hele tre anholdelser for spirituskørsel er det blevet til. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Stor fangst: Tre spritbilister stoppet på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På lidt mere end tre døgn har politiet på Ærø pågrebet tre spritbilister. Afdelingsleder ved færdselspolitiet på Fyn, vicepolitichef Sten Sørensen, kalder det en usædvanlig stor fangst.

Ærø: Det har været en helt usædvanlig travl uge for politiet på Ærø, hvis man ser på fangsten af spritbilister.

Cirka sådan lyder meldingen fra vicepolitiinspektør og afdelingsleder ved færdselspolitiet på Fyn Sten Sørensen fredag middag, hvor han har kunnet konstatere, at man siden tirsdag aften har måttet sigte hele tre bilister for spirituskørsel.

- Den første blev stoppet ved 22-tiden tirsdag aften på Øsemarksvej uden for Ærøskøbing, ved det vi kalder en rutinemæssig standsning. Her kunne betjenten konstatere, at manden virkede beruset, og uden at komme ind på hvad alkometeret viste, kan man godt konstatere, at promillen så ud til at ligge noget over det tilladte, fortæller Sten Sørensen.

Fredag morgen tidlig var der så atter gevinst, da politiet klokken 6.42 rykkede ud til et færdselsuheld på Kirkevej i Marstal, hvor to biler var kollideret.

- Her kunne betjenten konstatere, at føreren af det ene køretøj virkede påvirket, og efter et pust i alkometeret blev han anholdt for spirituskørsel og for at have forårsaget færdselsuheldet, fortæller Sten Sørensen og understreger, at det tilsyneladende var mere held end forstand, at der kun skete materiel skade under uheldet.

Og så når vi frem til pågribelsen af den sidste spritbilist, der næsten kan betegnes som en bifangst.

- Ja morsomt kan man vel ikke kalde det, men mens betjenten står og tager rapport ved uheldet her fredag morgen, kommer der en mand kørende forbi og stopper for lige at spørge, hvad der dog er sket her, og der kan betjenten med det samme se, at han bestemt heller ikke er appelsinfri, så han bliver også anholdt, fortæller Sten Sørensen.

Tre er mange

At pågribe tre spritbilister på så kort tid på Ærø er med Sten Sørensen egne ord "ret usædvanligt".

- Tre er mange. Da vi i færdselspolitiet sidste sommer havde ATK-bilen og motorcyklerne ovre på Ærø i en lignende periode på tre-fire dage, tror jeg, vi bare fangede en enkelt, der kørte spirituskørsel, så det er voldsomt mange på så kort tid. Og det er jo værd at understrege, at denne gang er det altså ikke os, der har været i aktion på Ærø. Når vi gør det, kan der godt ses en stigning i antallet af sager, men det er altså de helt almindelige betjente, der kører der til daglig, der har fanget de her, siger vicepolitiinspektør Sten Sørensen.

Når det er sagt, forklarer han dog også, at der i denne måned er ekstra meget fokus på netop spritbilismen, fordi det traditionen tro er den måned, hvor der afvikles flest festivaler landet over, og i den forbindelse synes Sten Sørensen også, det er værd lige at minde alle dem, der skal til Grollefest i weekenden om at lade bilen stå, når man har fået en tår over tørsten.

- Og jeg kan sige, uden at afsløre for meget, at politiet også er til stede derude.

Stor fangst: Tre spritbilister stoppet på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce