Stævning mod kommunen

Jørn Lærke har haft fritidshus i Marstal siden 1968, og han elsker både det og øen højt. Men han er bare efterhånden en smule træt af kommunens tummel omkring vandbidrag.
Foto: Tore Plougheld

Stævning mod kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørn Lærke gider ikke mere diskutere for store vandbidrag og for små renter med Ærø Kommune

nMARSTAL/KØBENHAVN: Jørn Lærke, som har fast adresse i København og siden 1968 fritidshus i Marstal, er ved at være godt og grundigt træt af Ærø Kommunes håndtering af hele sagen om de for store vandbidrag og har nu bedt sin advokat udtage stævning mod kommunen.

Hans krav er, at Ærø Kommune betaler renter af de beløb, som fritidshusejerne skal have tilbagebetalt, og det vil sige renter fra dag ét med efterfølgende renters rente.

- Det er ikke så meget for pengenes skyld, men nu er det altså nok med det kommunale tumleri. Naturligvis skal kommunen betaler renter af beløb, som folk har til gode. Det skulle vi jo også, hvis det var omvendt. Og vi har oven i købet været pæne og kun beregnet en rente på fem procent, pointerer Jørn Lærke, der har fået sin bank til at stå for regnestykket. Ifølge Ærø Kommune skulle Jørn Lærke havde 6.790 kr. tilbage i vandbidrag, men Lærkes bank har regnet renter og renters rente ud og derfor tillagt 6.278 kr., hvilket betyder, at Jørn Lærke kræver i alt 13.068 kr. af kommunen.

- For dumt

Jørn Lærke blev først opmærksom på det for meget betalte vandbidrag for nylig, da han læste en artikel i Fyns Amts Avis om Statsforvaltningens dom, og sendte derefter sit krav til Ærø Kommune.

- I stedet for de krævede kvitteringer på betalingen har jeg en udskrift fra inkassokontoret i Svendborg lydende på, at der ikke har været inkassosager på mit hus i Marstal, og det må jo være lige så godt som dokumentation. Der er vel ingen tvivl om, at kommunen ville have sendt mig til inkasso, hvis jeg havde undladt at betale de vandafgifter, som kommunen krævede op, påpeger Jørn Lærke og understreger, at han begynder at synes, at hele denne sag er lidt komisk.

- Og det har den sådan set været, lige siden vi fik målerne sat op. De første kunne ikke tømmes for vand, og derfor frostsprængte de naturligvis i fritidshusene, og da vi gjorde kommunen opmærksom på det, fik vi besked på, at vi selv måtte købe en varmelampe.

- Det er da for dumt, og sådan har det tumlet af sted i alle årene. Nu er det alså nok, mener Jørn Lærke.

Stævning mod kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce