Stadig tvivl om, hvor børn skal passes: Nu kun to placeringer i spil til ny SFO

Formand for kommunens Kultur- og Socialudvalg Minna henriksen (SF). Arkivfoto: Anders C. Østerby

Stadig tvivl om, hvor børn skal passes: Nu kun to placeringer i spil til ny SFO

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter i næsten et år at være blevet kastet rundt mellem kommunens udvalg, er beslutningen om, hvor en ny SFO skal placeres nu nede på at være et valg mellem kun to steder.

Ærø: Efter at sagen er blevet behandlet af hele to af kommunens udvalg i denne uge, er politikerne kommet et godt skridt tættere på at have fundet frem til, hvor en kommende ny SFO skal skal placeres.

I hvert fald besluttede Kultur- og socialudvalget på sit møde forleden at indsnævre feltet af mulige placeringer til kun to, nemlig på grunden ved Møllevejen, hvor Toftebo i dag ligger, og på en grund på Syrenvej.

- Ja, vi har nu fokus på mulighederne ved et nybyggeri på Syrenvej og så en belysning af et byggeri oppe ved skolen, hvor man river det nuværende Toftebo ned og bygger nyt på grunden. De to muligheder vil vi gerne rent fagligt og økonomisk have holdt op mod hinanden, før vi træffer en endelig beslutning, forklarer formand for Kultur- og socialudvalget Minna Henriksen (SF).

- Der er jo blandt andet noget i forbindelse med Syrenvej, hvor det muligvis kommer til at kræve en ny tilkørselsvej fra Ommelsvejen, hvis man vælger den løsning, og det kan jo også være med til at fordyre det endelige byggeri. Så for ikke at forhaste noget og lige at få vendt skråen en gang ekstra vil vi gerne have de her to muligheder linet op for os i klare tal, fortæller hun.

Gravhøj i vejen

Før udvalgets møde var der stadig en anden mulighed i viften, nemlig at man kunne have valgt at bygge den nye SFO nær skolen ved Lunden, men efter Langelands Museum kom med bemærkning til byggeplanerne, blev den mulighed hevet ud af ligningen.

I sine bemærkninger anfører Langelands Museum blandt andet, at det planlagte byggeri ville komme til at ligge blot fire meter fra en gravhøj, der har været fredet fortidsminde siden 1893 og dermed et godt stykke tættere end de 100 meter, som loven ellers foreskriver.

Det ville i givet fald have været en sag, der ville have krævet en dispensation fra Kulturstyrelsen, hvilket Kultur- og socialudvalget ikke fandt særligt sandsynligt, at Ærø Kommune ville få.

- Efter indsigelsen fra Langelands Museum valgte vi helt at se bort fra Lunden tæt ved Marstal Skole. Vi kunne simpelthen ikke se nogen muligheder for, at vi nogensinde ville kunne få lov til at opføre en ny SFO der, så den mulighed anser vi for helt udelukket, forklarer Minna Henriksen.

På mødet i Teknik-, miljø- og havneudvalget torsdag blev Kultur- og socialudvalgets indstilling godkendt.

Stadig tvivl om, hvor børn skal passes: Nu kun to placeringer i spil til ny SFO

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce