Stadig ingen afgørelse om ny SFO: - Vi hører en masse holdninger til, hvad vi bør gøre

Formand for Teknik-, miljø- og havneudvalget Lennarty Mogensen (V). Arkivfoto: Anders C. Østerby

Stadig ingen afgørelse om ny SFO: - Vi hører en masse holdninger til, hvad vi bør gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye placeringsforslag og en ekstra omgang dialogmøder blev resultatet, da Teknik-, miljø- og havneudvalget forleden havde den nye SFO på deres mødedagsorden.

Marstal: Selvom det var lykkedes kommunens forskellige fagudvalg og kommunalbestyrelse over et års tid at skyde sig ind på blot to mulige placeringer af en ny SFO - Syrenvej eller Toftebo - blev der på Teknik- miljø- og havneudvalgets møde torsdag kastet nok et placeringsforslag ind den ellers grundigt æltede dej.

Søren Degn Laxy (K) valgte på mødet at foreslå, at Viften, der i dag huser blandt andet junior- og ungdomsklub, omdannes til SFO, og at der etableres et nyt ungdomsmiljø.

- Det er en idé, jeg længe har gået og vendt og drejet i mit hoved. Så sad vi på mødet, og jeg kunne mærke, at stemningen var sådan en lille smule splittet i spørgsmålet om, om det var Syrenvej eller Toftebo, der skulle vælges, og så tænkte jeg, at jeg ligeså godt kunne spille med åbne kort og give min mening til kende, fortæller Søren Degn Laxy.

Det konservative kommunalbestyrelsesmedlem mener, at man helt fra starten har grebet sagen forkert an, fordi man fra begyndelsen har lagt sig fast på, at man skal have en nybygget SFO, i stedet for bare at sige, at man skal have et nyt sted til SFO, og at det ikke behøver at være en egentlig nybygning.

- Det kunne jo i stedet være en ny udbygning på klubberne, der i forvejen har svært ved at tiltrække de unge og derfor har noget kapacitet, forklarer Søren Degn Laxy.

- Jeg skal understrege, at det altså ikke er de konservatives politik. Den her står for egen regning, og jeg ved godt, det er et long shot at skyde ind her til allersidst.

Udvalgsmedlem Søren Degn Laxy (K). Arkivfoto.
Udvalgsmedlem Søren Degn Laxy (K). Arkivfoto.

Anbefaler dialog

Søren Degn Laxys egen vurdering af forslaget som lidt af en satsning deles af formand for Teknik-, miljø og havneudvalget Lennart Mogensen (V).

- Det er jo en placering, vi helt tidligt i sagen har haft drøftet kort, men vi ved også, at Marstal Skole vil være meget ked af, at deres atletik- og boldbaner, der ligger umidelbart op ad Viften, vil blive ødelagt. Og det vil det jo blive, for der kommer til at skulle laves noget ombygningsarbejde. Og vi har en politisk beslutning fra sidste års budget om, at der skal bygges helt nyt, og så er det det, vi må arbejde ud fra, lyder det fra Lennart Mogensen.

Men hvor udvalgsformanden ikke mener, det er tid til at kaste nye placeringsidéer ind i debatten, blev man på mødet torsdag dog enige om at åbne for en dialog med de kommende brugere af den nye SFO.

- Vi besluttede at tage nogle ansigt-til-ansigt-drøftelser med de involverede skole- og forældrebestyrelser for at få nogle faglige input i den her sag.

Men har I ikke fået rigeligt med faglige input i løbet af de 14 måneder, den her beslutningproces har kørt over?

- Jo, men tidligere har vi talt om, at vi skulle tage en snak med netop de her bestyrelser med forældrene i. For du ved lige så vel som jeg, at det hurtigt kan løbe af sporet, når man har de her dialoger på tryk, hvor man ikke får nuancerne med.

Hvad regner I så med at få ud af de her dialoger, der kan hjæpe jer til at tage en beslutning om den endelige placering?

- Jamen vi hører jo en masse skiftende holdninger til, hvad vi bør gøre. Og når vi taler om så mange penge, som sådan et projekt koster, skal vi altså have de rigtige input, og jeg tror også, der er flere, der har ændret holdning siden de allerførste høringssvar.

Stadig ingen afgørelse om ny SFO: - Vi hører en masse holdninger til, hvad vi bør gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce