Spås gode chancer: Anders Johanssons opgave er at generobre et K-mandat i København

Anders Johansson er godt i gang med valgkampen og spås gode chancer for at blive valgt til Folketinget. Foto: Det Konservative Folkeparti

Spås gode chancer: Anders Johanssons opgave er at generobre et K-mandat i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Johansson er skiftet fra Fyn til København. Her spås han gode chancer for at blive valgt ind. Ifølge valgforsker har de konservative et relativt sikkert mandat i Københavns Storkreds, også selv om de ikke fik et ved valget i 2015.

København: Anders Johansson stillede ved det seneste folketingsvalg i 2015 op i Faaborg-Ærø-kredsen og fik på Fyn et så godt valg, at han blev nummer to efter Mai Mercado og dermed hendes suppleant. Derfor vikarierede han først for hende, da hun blev gravid, og da hun senere blev minister, fik han permanent sæde i Folketinget.

Ved dette valg stiller han op i Københavns Storkreds, hvor han blandt de otte opstillede kandidater er den eneste, som sidder i Folketinget. Det taler for hans chancer for at blive valgt ind, vurderer valgforsker Kasper Møller Hansen, Københavns Universitet.

- Han står bedre, end han ville have gjort, hvis han havde stillet op med Rasmus Jarlov (opstillet i Københavns Omegns Storkreds, red.) eller en anden kendt kandidat, siger han.

Ifølge Kasper Møller Hansen er Anders Johansson i en kreds, der har et relativt sikkert mandat, så det gælder om at kæmpe for at få flest personlige stemmer.

- Der er noget at kæmpe for, for der er mange, der vil vælge bare at stemme på partiet, og der er det vigtigt, at Anders får flyttet de stemmer fra partiet og ned på sig selv, og det er noget af det, som valgkampen kan flytte rundt på allermest. Der bliver flyttet meget mere inden for partierne end mellem partierne under en valgkamp, siger han.

Stærkt kort som MF

De konservative kandidater er sideordnede, og det er derfor udelukkende kandidaternes personlige stemmetal, der afgør, hvem der bliver valgt, og ikke listestemmer. Der er derfor heller ikke en decideret spidskandidat, men der vil naturligt komme en del opmærksomhed på Anders Johansson i kraft af hans status som folketingsmedlem, fortæller pressechef hos Det Konservative Folkeparti Filip Lauritzen.

- Man behøver ikke hedde Kasper Møller Hansen for at tænke, at han er et stærkt kort. Mediehenvendelser, som jeg får ind, sender jeg gerne i hans retning, fordi han jo også er et talerør for den eksisterende politik, som han har stået på mål for i nogle år. Så han har en anden profil end en kandidat i København, som ikke har været i Folketinget for os.

Filip Laurizen spår derfor Anders Johansson gode chancer for at blive valgt ind.

- Men København er en kreds, hvor vi ikke fik mandater sidste gang, så det er også hans opgave sammen med de andre kandidater at genvinde det mandat.

Spås gode chancer: Anders Johanssons opgave er at generobre et K-mandat i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce