Sommersejlads til Ærø: Er et skridt nærmere

Foto: Roland P.

Sommersejlads til Ærø: Er et skridt nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreningen Broklappen Marstal har nu tilsagn om 520.000 kroner som støtte til ombygning af byens færgeleje. Det skal gøre det muligt at drive sommersejlads mellem Langeland, Strynø og Marstal.

På Ærø har Foreningen Broklappen Marstal henover weekenden fået så mange tilsagn om økonomisk støtte til ombygning af færgelejet i Marstal, at en ombygning af byens færgeleje kan realiseres.

Det skal ifølge foreningen ske for at gøre det muligt at drive sommersejlads mellem Rudkøbing, Strynø og Marstal. En rute, som skal besejles af Strynøfærgen.

- De sidste par dage har vi fået tilsagn om 150.000 kroner. Det gør os i stand til at bygge færgelejet i Marstal om, siger Søren Vestergaard (P) om projektet, der kommer til at koste en halv million kroner.

Før ombygningen kan gå i gang, skal der dog indgås en fast aftale med Langeland Kommune, som vil skulle stå for driften af en måske kommende sommerrute mellem Langeland og Marstal.

Derfor har foreningen skrevet til borgmester på Langeland Bjarne Nielsen (V) for at få sat gang i den politiske del af sagen.

Sagen skal behandles hurtigt

- Vi vil kun bygge færgelejet om, hvis Langeland vil ingå en kontrakt om tre års sommersejlads på ruten Rudkøbing, Strynø og Marstal. Desuden skal der være mindst to afgange dagligt i mindst to måneder hver sommer, oplyser Søren Vestergaard.

Ifølge Langelands borgmester Bjarne Nielsen blev der allerede i går den 18. januar sat skub i sagen.

Han kan dog ikke svare på, om ærøboerne kan få deres krav igennem.

- Den er sendt videre til vores tekniske chef for at få startet en reel politisk behandling op og skal behandles hurtigst muligt på et møde i teknikudvalget, siger han og tilføjer, at henvendelsen fra Broklappen blev drøftet i går på et udvalgsmøde dog uden at være sat på som punkt.

Møder modstand på Strynø

Formand for Strynø Beboerforening Kjeld Tønder Hansen er dog stærk modstander af ideen.

Han forudser, at sommersejlads til Marstal vil koste turister på Strynø.

- Det kan ikke lade sig gøre uden at lave sejlplanen om, og det er det, jeg frygter mest Folk må gerne sejle til Ærø, men det må ikke ødelægge noget for os. Vi har også brug for turister om sommeren, siger han.Læs mere på Mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis tirsdag

Sommersejlads til Ærø: Er et skridt nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce