Ærø Rideklubs ridefysioterapeut vil flytte handicapridning til Bregninge. Sørgeligt, mener brugere.

Anse Bøtter-Jensen er næsten blind, men søger alligevel øjenkontakt med avisens udsendte, når hun taler om sine gode oplevelser på hesteryg.

Hun går til ridning på handicapholdet om fredagen i Ærø Rideklub, men for nyligt fik hun at vide, at ridefysioterapeuten Hanne Nutzhorn, der har ledet handicapholdet i rideklubben, søger andre græsgange.

- Det er meget, meget sørgeligt, siger hun.

- Det er så ærgerligt, hvis det hele skrider, når nu det er gået så godt med klubben.

Levegrundlaget

Hanne Nutzhorn har for nyligt bekendgjort over for bestyrelsen i Ærø Rideklub, at hun arbejder med at etablere faciliteter til handicapridning i Tværbymark ved Bregninge.

Hun har søgt LAG-midler til at få etableret en ridehal, og hvis det lykkes, vil hun indgå i et samarbejde om handicapridning med øens anden rideklub - Ærø Natur- og Sportsrideklub (ÆNSR).

I Ærø Rideklub frygter man, at forflyttelsen af handicapridningen vil betyde enden på rideklubben.

- Jeg frygter, at vi kommer til at miste vores levegrundlag, siger næstformand i Ærø Rideklub Annemette Eriksen.

Ifølge næstformanden har handicapridningen skabt en stor tilslutning af frivillige trækkere, som klubben risikerer at miste. Men vigtigere har klubben fået et væsentligt økonomisk supplement til foreningen gennem de midler, der er blevet tilført gennem handicapridningen, og det vil skabe et stort hul i foreningskassen, hvis de forsvinder.

Trænger til sit eget

I øens anden rideklub er man glade for Hanne Nutzhorns projekt.

- Vi har ingen faste tilhørssteder, men låner os ind forskellige steder, og vi bruger naturen meget. Om vinteren går vi lidt ned i gear, siger sekretær i bestyrelsen for ÆNSR Mette Thygesen.

Hun vurderer, at projektet, såfremt det bliver til virkelighed, kommer til at betyde meget for rideklubben og den vestlige ende af øen.

- Vi får mulighed for at udvide aktivitetskalenderen til om vinteren, og vi håber at få flere medlemmer, et bredere socialt sammenhold og mere liv i den her del af øen, siger hun.

Hanne Nutzhorn har været ansvarlig for ridefysioterapi i Ærø Rideklub i 14 år. Hun fortæller, at hun har søgt midler for at udvikle sin egen forretning med blandt andet handicapridning samt skabe aktivitet i området fra Bregninge og udad.

- Det er ikke, fordi jeg er utilfreds. Vi er ikke uvenner. Men jeg trænger til at lave mit eget efter 14 år, siger hun.

- Det er ikke meningen, at det skal være en konkurrent til Ærø Rideklub, siger hun og påpeger, at hun er forstående over den for den situation, som rideklubbens handicappede kan komme til at stå i.

- Det er forståeligt, at folk reagerer, som de gør. Men jeg mener også, at hvis man ikke kan overskue at tage til Bregninge, så bør man overveje, om man får det rigtige tilbud.

Anse Bøtter-Jensen er skeptisk over for projektet.

- Det er Langtbortistan for os, siger hun.

- Hvis der fortsat kommer til at være et handicaphold med en ansvarlig leder, så fortsætter jeg. Ellers må jeg hoppe af hesten.

  • Fyns Amts Avis