Der skal stadig et par ting på plads, før Ærø Søredningsforening er klar til at gå i fast beredskab. Men medlemmerne melder sig ind, og der arbejdes hårdt i bestyrelsen mod at få alting på plads.

Opdateret den 1. august kl. 11:35 med en kommentar fra Jens Weiss.

Ærø: Siden dåben af foreningens redningsfartøj ved Ærødagen i Søby har Ærø Søredningsforening arbejdet videre med at få skibet klart og medlemmerne ind. I weekenden havde foreningen så sin første "skarpe aktion," da de hjalp en sejlende fri, som var blevet sat ind ved Nederste Midtmark. Men allerede på vej hjem fra Ærødagen i Søby i juni blev skibet kaldt til en eftersøgning nær Svendborg.

- Vi susede af sted, men da vi kom frem til Svendborg, var manden allerede fundet. Og det var jo lykkeligt, siger kasserer i foreningen, Erik Bjørn Sørensen, som også kan melde, at medlemstallet er på vej i vejret.

- Vi annoncerer jo efter medlemmer for tiden, og jeg tror, vi er oppe på lidt over tyve betalende medlemmer nu. Vi har også 43, som jeg er ved at skrive til, som har afleveret en indmeldelsesblanket. Så jeg tror på, at vi er oppe på en 65 stykker om en måneds tid. Det hjælper jo meget, når vi er i opstartsfasen. Det er ikke helt billigt at have to gange 380 heste til at ligge og arbejde bagved.

Siden Ærødagen har der også været et skift i bestyrelsen. Jens Weiss er trådt ud, og ind er kommet suppleant Lars Wøbbe.

- Jens er stoppet ja. Og det er jeg meget ked af. Men det er jo sådan i en bestyrelse, at det er flertallet, der bestemmer. Og er man uenig, så har man altid den mulighed at melde sig ud. Men han er stadig en god ressource, og han arbejder fortsat med og gør et kæmpe arbejde. Så der er no bad feelings, siger Erik Bjørn Sørensen.

Jens Weiss forklarer som sin exit fra bestyrelsen:

- Jeg er stadig medlem af foreningen. Jeg arbejder stadig på nogle opgaver og er med i beredskabet. Men: jeg trak mig fordi jeg ikke er enig med formanden om hvordan, man gør tingene eller ikke gør tingene. En forening hvor alt centrerer hen over formanden kræver meget handling og tilstedeværelse af formanden - ellers løber tingene ud i det blå. Der er intet personligt i det, men kun det faglige i at lede en bestyrelse i en forening af denne karakter. Kommer der en anden bestyrelsessammensætning er jeg klar igen, hvis nogen måtte ønske det. Det er jo trods alt frivilligt arbejde vi udfører, skriver han i en mail til avisen.

Nu fortsætter arbejdet med at blive helt klar til at komme i beredskab for foreningen. Medlemmerne skal meldes ind, skibet skal have lidt ekstra udstyr og en hjertestarter, og så venter man i øjeblikket på at kunne få fartøjet omregistreret fra Esvagt og til søredningsforeningen.

  • Af: