Søndagskommentar: Ærø kan noget ganske særligt, når det kommer til kunst

Anders C. Østerby, lokalredaktørBylinebillede.

Søndagskommentar: Ærø kan noget ganske særligt, når det kommer til kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterårsferien er ved at gå på hæld. Den har været præget af løvfaldssommer med varme dage og dekorative nedfaldne blade på de små veje i de ærøske alper. Ugen har også mindet os om, at Ærø kan noget ganske særligt, når det kommer til kunst og kultur.

Ud over en fantastisk og rig underskov af amatørkunstnere - i ordets mest positive betydning, så misforstå mig endelig ikke - byder Ærø også på små og store kulturelle oplevelser, kunstnere og værker, der har sit udspring her.

Ugen begyndte med historien om, at Carsten Jensens højt besungne søfartsroman "Vi, de druknede" har taget endnu et skridt mod at blive filmatiseret, da der blev sat navn på instruktør og manuskriptforfatter på projektet. Dermed har romanen, som gav den markante forfatter, der definerer sig selv som marstaller, hans egentlige gennembrud, endnu en gang bevist sit enorme potentiale.

Det er en roman, der foregår i Marstal og på Ærø, men ikke kun her, og romanens internationale potentiale er uomtvisteligt. Hvis man er i tvivl, kan man bare tage et blik på den liste over i alt 25 lande, hvor romanen er udgivet. På listen, som agenturet Copenhagen Literary Agency, som håndterer Carsten Jensens rettigheder, har sendt os, optræder lande som Tyrkiet, Italien, USA, Bulgarien, Brasilien og Rusland. På den måde er Ærø takket være Carsten Jensen blevet kendt i hele verden.

Ugen har også budt på graffitikunst i Søby, hvor Måehallen er blevet noget mere kulørt at se på. Der er fuldt skrald på pangfarverne, som fra nu af vil møde enhver, der gæster hallen og stadion i Søby. Det er iøjnefaldende, og ingen kan passere værket upåvirket.

Hallen er blevet udsmykket i løbet af tre dage. Jeg kørte forbi i torsdags, lige efter at jeg havde besøgt en af Ærøs dygtigste kunstnere, som maler malerier, der er så detaljerede, at han kun producerer omkring halvandet om året. En helt anden verden med andre ord, men det viser spændvidden i den kunst, man kan møde på øen. Hvad der er på kunstnerens billeder er i øvrigt en hemmelighed, men at der er kvalitet bag illustreres af, at selveste dronningen om en måned skal afsløre malerierne. Det kan du læse om i mandagens avis.

Mange dygtige kunstnere og kulturpersonligheder har en tilknytning til Ærø. Alberte har boet her som barn, og Jacob Haugaard er flyttet hertil som voksen. Ærø har virkelig noget at byde på - også inden for kunstens og kulturens verden.

Søndagskommentar: Ærø kan noget ganske særligt, når det kommer til kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce