Sømandsmissionen: - Sømands- og fiskererhvervet er et af de mest barske erhverv

Nicolaj Wibe er generalsekretær for Indenlandsk Sømandsmission. Han fortæller blandt andet, at Sømandsmissionen i høj grad benytter sig af volontører. PR-foto

Sømandsmissionen: - Sømands- og fiskererhvervet er et af de mest barske erhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Feriehjemmet Aggershøj hører under den kristne organisation Indenlandsk Sømandsmission, der hjælper søfolk og fiskere og udbreder bibelens ord. Men hvad laver Sømandsmissionen, og hvorfor er det vigtigt at have Sømandsmissionen? Vi har spurgt generalsekretær for Indenlandsk Sømandsmission, Nicolaj Wibe.

Hvad gør Sømandsmissionen?

- Vi arbejder for fiskeren og sømandens ve og vel. Det gør vi både som serviceorganisation, hvor vi hjælper med det praktiske for eksempel med telefonkort eller medicin - eller også hvis de bare vil have en snak. Og så hjælper vi også som kirkelig organisation. Mange sømænd, vi møder, kommer fra en kirkelig baggrund, så der yder vi en kristen service enten i form af at bede sammen eller en religiøs snak. Det er dog ikke et krav, at folk er troende, for at vi hjælper.

Hvordan er I finansieret?

- Vi lever af donationer, og så giver de tre sømandshjem i Grønland lidt overskud, der er med til at drive organisationen. Og så benytter vi os i høj grad af volontører. Især er der rift om at blive volontør på sømandshjemmene i Grønland.

Hvorfor er det vigtigt at have Sømandsmissionen?

- Det er vigtigt at have sømandsmissionen, fordi sømands- og fiskererhvervet er et af de mest barske erhverv, vi har. Det er forbundet med ensomhed, hvor man er langt hjemmefra i meget lang tid. Det er benhårdt at være sømand, så derfor er det vigtigt at have sømandsmissionen.

Er folk villige til at snakke med jer?

- Når vi banker på en skibsdør, bliver vi altid budt velkommen. Der er sømandsmissionærer over hele verden, så folk ved godt, hvem vi er. Det er et utroligt taknemmeligt miljø, for vi oplever, at folk gerne vil snakke med os. Der kan for eksempel være en, der lige spørger, om vi har fem minutter, og så tager vi en snak, som kollegerne måske ikke lige skal høre. Så på den måde fungerer vi også som en slags mobil skriftestol.

Sømandsmissionen: - Sømands- og fiskererhvervet er et af de mest barske erhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce