MF Skjoldnæs får lov at sejle videre, når den ærøsk udviklede el-færge bliver indsat på ruten mellem Søby og Fynshav. Det vedtog kommunalbestyrelsen onsdag den 17. maj.

Ærø: Hvis alt går efter planen, og el-færgen Ellen bliver indsat på ruten mellem Søby og Fynshav i begyndelsen af 2018, er det slut med at lade motorfærgen Skjoldnæs sejle v-sejlads mellem Ærø, Fynshav og Faaborg.

Onsdag den 17. maj har et flertal i kommunalbestyrelsen på Ærø nemlig vedtaget at lade den 40 år gamle MF Skjoldnæs fortsætte med at sejle.

Det kommer til at ske på ruten mellem Søby og Faaborg, og dermed vil Ærø til den tid være oppe på fire kommunalt drevne færger.

Ud af den 15 mand store kommunalbestyrelse stemte 14 for forslaget, der var fremsat af Venstre og Ærøs Fremtid. Flemming Boye (DF) stemte imod.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.