Søby-færgen mødte sin grænse i Fynshav: Passagerer måtte tage turen tilbage til Ærø

Skjoldnæs måtte give op over for vinden mandag aften. Arkivfoto: Søren Stidsholt Nielsen.

Søby-færgen mødte sin grænse i Fynshav: Passagerer måtte tage turen tilbage til Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag aften måtte MF Skjoldnæs tage turen tilbage fra Fynshav til Søby med de samme passagerer, fordi den ikke kunne lægge til på grund af for kraftig vind. Passagererne nåede i stedet MF Marstal mod Svendborg og måtte tage den lange omvej på land.

Fynshav/Søby: Johnni Christensen fik sig lidt af et syn, da han kom ned til havnekajen ved halvnitiden mandag aften. Han skulle nemlig, som han plejer, om bord på Søby-færgen Skjoldnæs for at gøre rent, men de biler, der var om bord, bakkede ud af færgens indre i stedet for at kunne køre med fronten ud.

Forklaringen var den, som Johnni Christensen fik af flere besætningsmedlemmer, at de uheldige passagerer måtte tage turen tilbage til Søby uden at kunne komme i land. Vinden havde nemlig været så kraftig, at det ikke kunne lade sig gøre at lægge til i færgelejet, og så måtte Skjoldnæs tage turen tilbage til Søby med de samme passagerer.

Færgedirektør Keld Møller bekræfter hændelsesforløbet og forklarer, at vinden, som målte op til 18 sekundmeter i stødene, kom på tværs af havneindløbet, så der var fare for at drive ind i stenene og gøre skade på skibet. Kaptajnen lå et stykke tid og ventede på et vindhul, men gav til sidst op.

- Dagen før sejlede vi i mere (end 18 sekundmeter, red.), men der var den i syd-sydvest, og nu var den i nord-nordvest, og så får vi den på tværs. Hvis vi har den ind rent agter fra, kan vi sejle i ret høje vindstyrker, men hvis den kommer ind på tværs, kan vi ikke.

- Det har ikke været behageligt

Ifølge Keld Møller sker det fra tid til anden, at en tur må aflyses på grund af for kraftig vind, men ret sjældent, at man kommer hele vejen til havnen for så at måtte vende om. Men det kan ske, hvis vinden vender sig og bliver kraftigere undervejs.

- Vi kan godt tro på, at vi kan komme ind, når vi sejler af sted, men vi tager ikke nogen chancer, hvis der er en risiko. Og da han skulle bakke ind, kunne han ikke holde skibet, så derfor lader han være med at bakke ind.

MF Marstal, som skulle sejle til Svendborg på den sidste afgang 20.35, blev bedt om at vente, så den kunne tage de ellers strandede passagerer med til fastlandet, mens en pendler kunne nå fra Fynshav til Svendborg og tage den sidste færge - med en anelse forsinkelse - klokken 22.05. Noget af en tur for især passagererne om bord på Skjoldnæs, erkender Keld Møller.

- Ja, og det har været blæsevejr, så det har da ikke været behageligt at skulle tage den en gang til. Men det er det, der sker. Skjoldnæs er et lille skib, og det er grænsen for, hvad den kan klare.

Søby-færgen mødte sin grænse i Fynshav: Passagerer måtte tage turen tilbage til Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce