Slut med taxa på Ærø: Ærøsk taxavognmand stopper

Paul Erik Düring Pedersen vil ikke længere køre taxa på Ærø, har han meddelt Ærø Kommune. Arkivfoto: Kenneth Skipper

Slut med taxa på Ærø: Ærøsk taxavognmand stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ærøske taxaføljeton har fået endnu et afsnit, da øens eneste vognmand har meddelt, at han ikke længere vil køre almindelig taxakørsel.

Opdateret tirsdag kl. 15 med kommentar fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Ærø: Den langvarige saga om taxakørsel på Ærø har fået endnu et kapitel. Og for Paul Erik Düring Pedersen er det slutningen, der nu bliver skrevet. Han har mandag meddelt kommunen, at han ombytter sin nuværende taxabevilling til de nye enhedsbevillinger. Det betyder konkret, at han ikke længere må køre taxa på Ærø. Det meddeler han i et opslag i facebookgruppen Oplev mit Ærø.

- Dette betyder i praksis, at vi ikke længere må køre almindelig taxikørsel, da det efter den nye lov kun er kørselskontorer, der må udbyde taxakørsel, og da det ikke vil være rentabelt at etablere et kontor på Ærø, må vi derfor kun køre offentlig servicetransport såsom flexkørsel og lignende kørsel, skriver han blandt andet i opslaget, som er kommenteret flittigt af gruppens medlemmer.

Ifølge Paul Erik Düring Pedersen må han i fremtiden kun køre offentlig kørsel såsom kørsel til læge og sygehus.

Lennart Mogensen (V), formand for Ærø Kommunes erhvervs,- teknik- og havneudvalg, er overrasket over beslutningen, fordi administrationen netop var sat i gang med at finde en løsning, så Paul Erik Düring Pedersen kunne få en forretning til at køre. Ifølge ham er vognmanden i øvrigt forpligtet til at køre, indtil hans anmodning er godkendt af Trafikstyrelsen, og det kan tage et par måneder, mener han.

- Vi kan vælge at pålægge ham at køre, og hvis han ikke vil køre, kan vi fratage ham hans bevilling, men så er vi lige vidt, siger han og kalder det en "ulykkelig" situation.

Pressechef i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Kim Voigt Østrøm bekræfter, at en vognmand med taxitilladelser har ret til at få ombyttet dem til en tilladelse til erhvervsmæssig persontransport, derunder også syge- og flextrtansport.

- Når tilladelserne til erhvervsmæssig persontransport er udstedt, skal vognmanden aflevere taxitilladelserne til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Indtil taxitilladelserne er afleveret, har vognmanden pligt til at udføre taxikørsel, skriver han i en mail til avisen.

Slut med taxa på Ærø: Ærøsk taxavognmand stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce