De ærøske skoleledere roser kommunen for at højne trafiksikkerheden på Ærø, men fortæller samtidig, at den kollektive trafik på Ærø allerede fungerer godt.

Ærø: Skolelederne på Ærø har kun godt at sige om den måde den kollektive trafik fungerer på på øen.

- Det er fint at kommunen vil udvide busstoppestedet overfor skolen, for det bliver brugt af rigtig meget af vores elever. Men generelt synes jeg ikke, at der er noget problem. Selvfølgelig kan der stå mange derovre - for eksempel hvis en større gruppe skal på ekskursion - men ellers synes jeg faktisk, at det fungerer fint, fortæller Brian Alarik Johansen, der er afdelingsleder på HF & VUC Fyn Ærø.Ærø Kommune har afsat en million kroner til etablering af buslommer på Ærø - blandt andet på P.E. Pålssons Vej i Marstal som ligger overfor HF & VUC Fyn Ærø.

Skoleleder på Marstal Skole, Karsten Solberg, hilser også det nye tiltag med buslommer velkomment.

- Buskørslen på Ærø fungerer rigtig godt. Jeg ved, at buschaufførerne er meget opmærksomme på vores elever, og vi gør meget for løbende at træne vores elever i trafiksikkerhed. Derudover har vi jo vores skolepatrujle. Men det er helt sikkert et positivt tiltag, at kommunen vil lave flere buslommer og busstoppesteder, fortæller Karsten Solberg.

Også på Ærø Friskole er man glade for den kollektive trafik.

- Jeg er faktisk overrasket over, hvor godt det går. Vores elever bruger cykelhjelme, og bilerne og busserne er gode til at holde tilbage, når eleverne skal over vejen. Jeg ser aldrig noget foruroligende. Vi følger altid de mindste over til bussen og det fungerer rigtig godt. Alt i alt går det rigtig godt, og det må forældrene også synes, for jeg har ikke fået nogen klager, fortæller Henrik Mogensen, skoleleder på Ærø Friskole.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Trafiksikkerhed: Flere buslommer på Ærø

Trafiksikkerhed: Flere buslommer på Ærø