Sille sætter ord på de seneste 17 år på Ærø: - Det har været enormt intensivt

Sille Radoor Larsen er etnolog og museumsinspektør ved Ærø Museum. Arkivfoto

Sille sætter ord på de seneste 17 år på Ærø: - Det har været enormt intensivt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sille Radoor Larsen, der er museumsinspektør ved Ærø Museum, vil onsdag dele ud af sin erfaring fra forskningsprojektet om livet på Ærø siden år 2000.

Ærøskøbing: Etnolog og museumsinspektør ved Ærø Museum Sille Radoor Larsen har siden september været i gang med at undersøge Ærøs udvikling siden år 2000. Onsdag den 17. januar vil hun fortælle om forskningsprojektet.

Og eftersom hun er omkring en tredjedel inde i sin forskningsproces, er hun endnu ikke parat til at fremlægge sine resultater. I foredraget vil hun i stedet fortælle om selve processen, som foreløbig har været fornøjelig såvel som intensiv.

For når man som etnolog skal beskrive det samfund, man bor i, kan det hurtigt gå hen og føles som en form for konstant feltstudie.

- Processen har været enormt intensiv. Jeg har virkelig været på, efter jeg er flyttet herover, fordi alt potentielt er interessant. Hvis jeg havde været antropolog ved et universitet og rejst ud i verden, så er man typisk ude i en periode, og så rejser man hjem. Men jeg er ligesom i det hele tiden, siger Sille Radoor Larsen og tilføjer:

- Men det har også været enormt spændende. Jeg har snakket med nogle interessante mennesker, som er kloge på det sted, hvor de bor. Det gør, at jeg føler mig utrolig privilegeret, og det har i høj grad været en god oplevelse.

I forskningsprojektet, der har titlen "Øboliv i det 21. århundrede", har hun i første omgang arbejdet med at få en fornemmelse af, hvad der er sket på Ærø siden år 2000, og hvad har folk været optaget af.

Ifølge Sille Radoor Larsen har eksempelvis kommunalreformen, hvor øens to kommuner bliver slået sammen til en, været en markant milepæl, hun har undersøgt.

- Da skulle man arbejde sammen som én ø, så det er en ny ting, som jeg synes, har været meget betegnende for Ærø. Og det påvirker selvfølgelig også, hvem jeg har talt med, for det har skullet være nogen, der har været med i den proces, siger Sille Radoor Larsen, der blandt andet har talt med daværende borgmestre Karsten Landro (K) og Jørgen Otto Jørgensen (S).

Hun har også interviewet nogle af de personer, der blev ansat i kølvandet på kommunalreformen.

- Der sker et skifte efter reformen, hvor man begynder at være mere strategisk i forhold til øens udvikling, og det kommer blandt andet til udtryk ved, at man ansætter en turist- og erhvervsdirektør og bosætningskonsulenter.

Sille Radoors Larsens foredrag finder sted onsdag den 17. januar klokken 19 på Ærø Museum.

Sille sætter ord på de seneste 17 år på Ærø: - Det har været enormt intensivt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce