Kom med i 360 graders-videoen tæt på uddeling af Den Sydfynske Initiativpris. Husk du kan kigge rundt i rummet med pilene i venstre hjørne, eller ved at pege din tablet eller smartphone rundt omkring. (OBS: Hvis du har en smartphone eller tablet, vises videoen bedst ved at følge linket her.

Den stod der på et enkelt stykke køkkenrulle en lille times tid. Og kunne næsten ikke være i sig selv af bar spænding.

I hvert fald hvis den havde samme følelse som ansigtsudtrykket hos de mange frivillige, som i dagens anledning havde sejlet, kørt eller gået dertil.

Det er selvfølgelig kunstværket til Fyns Amts Avis' Den Sydfynske Initiativpris, der er tale om. Et lille stykke kunst, der forestiller et spirende frø. Nøjagtig som de mange initiativer, prisen er sat i verden for at hylde.

Og det spirende frø spillede en så central hovedrolle, at Fyens.dk monterede et 360 graders kamera klods op ad, som fangede vinderne under overrækkelsen.

- Eeej, at have den skulptur stående. Med sådan et frø, der spirer på vores bord - i vores uopvarmede lade... Det vil være meget, meget smukt, udbrød formand Helle Ravn fra Medicinhaverne ved Tranekær Slot, efter hun lettere befippet havde ledt efter foreningens kasserer, der skulle holde checken på 30.000 kroner.

Medicinhaverne har eksisteret siden 2008 og har blandt andet 500 forskellige plantesorter med fokus på flere forskellige medicinske områder.

Det er fjerde gang, Fyns Amts Avis uddeler prisen. Det foregik på Det Gamle Værft i Ærøskøbing.

Torsdag fyldt Fyns Amts Avis samtidig 154 år.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Stor billedserie: Ildsjæle til prisfest på havnen

Stor billedserie: Ildsjæle til prisfest på havnen

Medicinhaverne i Tranekær vinder Den Sydfynske Initiativpris

Medicinhaverne i Tranekær vinder Den Sydfynske Initiativpris

Og vinderen er...: Medicinhaverne får sydfynsk initiativpris

Og vinderen er...: Medicinhaverne får sydfynsk initiativpris