I Marstal står byens tøjbutikker sammen om at få kunderne til at handle lokalt. Unikt sammenhold, siger stylist.

Strømmen af varer, der bliver købt over nettet, kan og skal vendes, så ærøboerne først og fremmest handler lokalt.

Det budskab står fem tøjbutikker i Marstal sammen om.

Men for at sælge er det nødvendigt at blive bedre til at vejelede kunderne og samtidig bruge de sociale medier aktivt. Det lærte indehavere og ansatte i byens fem tøjbutikker La Bella, Klædeskabet, Chr. H, Fru Nørgaard og Butik Alberte om i weekenden.

- Før gik vores kunder herfra med en taske med gode råd og vejledning. Fremadrettet ønsker at give dem en hel kuffert med usynlige værktøjer med hjem og samtidig rådgive i forhold til at style op og ned, siger indehaver af Butik Alberte Eva-Marie Albertsen.

Og det er nødvendigt, fortæller stylist Helle Bille fra Unique Style i Aarhus.

Kunderne vender tilbage

Sammen med kommunikationsrådgiver Anne-Louise Johnsen ankom hun til Marstal lørdag for at besøge byens tøjbutikker forud for en workshop, hvor indehavere og ansatte lærte om styling og brugen af sociale medier.

- Detail- og modebranchen kæmper om kunderne. Nu venderne kunderne tilbage til butikkerne, og så er det vigtigt ikke at sætte for mange begrænsninger for dem, men i stedet vejlede, siger Helle Bille og tilføjer, at det er unikt, at butikker på den måde går sammen om at udvikle sig.

Efter godt to timers oplæg om styling og brug af socialemedier som udstillingsvindue blev kursisterne sat på en opgave.

Se video: Alpehue og kant

Deltagerne skulle style sig selv og hinanden op, og det handler ikke kun om tøj, men også alt det løse som smykker og det at tænke i valg af flere forskellige materialer samtidig.

En af de første til at blive stylet op med råd fra Helle Bille, er Anne Marie henriksen, der arbejder i Chr. H i Marstal.

- Det skal ligne noget, vi bare har gjort på vejen ud ad døren, selv om vi har stået her en halv time. Giv det lidt kant, og så er det jo også et rigtig smart gå i byen-sæt, lyder det fra stylist Helle Bille.


Se hvordan det gik og læs mere i Fyns Amts Avis og på Mitfyn.dk mandag.

Mere om emnet

Se alle
13
Julehandel: Nethandel truer butikkerne

Julehandel: Nethandel truer butikkerne

Ærø: Solgte legetøj for at støtte julehjælpen

Ærø: Solgte legetøj for at støtte julehjælpen