Den nystartede forening Ærø Søredningsforening bliver set som en kommende ressource af Søværnet i forhold til søredning i Det sydfynske Øhav.

Ærø: Den nystartede forening Ærø Søredningsforening, som har købt et redningsfartøj og vil hjælpe sejlere og søfarende i havsnød, får opbakning fra Værnsfælles Forsvarskommando (tidligere Søværnets Operative Kommando), som gerne vil samarbejde med den nye forening.

Det oplyser kaptajn og presserådgiver Christer Villekjær Haven i en mail til avisen.

- Forsvaret har ansvaret for søredning og støtter øvrige sektorer i deres opgaver i den udstrækning, det er muligt og nødvendigt. Forsvarets operationscenter samarbejder med såvel statslige, kommunale som private aktører med henblik på den optimale løsning af enhver opgave - herunder også søredning, skriver han og fortsætter:

- I relation til søredning har ethvert skib pligt til at deltage, og enhver ressource kan være med til at optimere opgaveløsningen. Derfor bliver alle ressourcer i det pågældende område taget med i vurderingen af, hvad der skal indsættes i en given operation. Ærø Søredningsforening vil blive medtaget disse overvejelser og indsat i en given situation sammen med øvrige tilgængelige ressourcer i området, når det vurderes mest hensigtsmæssigt og nødvendigt.

Meldingen vækker glæde hos Jens Weiss, bestyrelsesmedlem i Ærø Søredningsforening - selv om han sådan set havde forventet den besked.

- Det var i hvert fald, hvad vi havde håbet på. Vi er jo søfolk, så vi ved godt, hvad kravene er, og hvad tilgangen er. Men det tegner godt for foreningen. Det er det mål, vi går efter, så det er kun en glædelig nyhed, siger han.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Områderedaktør, Øhavsredaktionen Langeland og Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Sikkerhed til søs: Ny forening på Ærø vil redde søfolk i havsnød

Sikkerhed til søs: Ny forening på Ærø vil redde søfolk i havsnød

Hjertestartere og søredning: - Borgerne har brug for lokale initiativer

Hjertestartere og søredning: - Borgerne har brug for lokale initiativer