Socialdemokraterne på Ærø skal finde ny spidskandidat, da Jørgen Otto Jørgensen har meddelt, at han ikke genopstiller. Kun et af de øvrige medlemmer af kommunalbestyrelsen afviser at være kandidat

For nylig offentliggjorde borgmester Jørgen Otto Jørgensen, at han ikke genopstiller ved næste valg. Derfor skal Socialdemokraterne på Ærø finde en ny spidskandidat til næste kommunalvalg i november 2017.

Valget skal træffes på en ekstraordinær generalforsamling til juni. Endnu har ingen meldt sig som kandidater, og borgmesteren afviser at pege på en ny spidskandidat.

Avisen har loddet stemningen hos de fire øvrige medlemmer af den socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen. Vi har blandt andet spurgt, om de selv har overvejet at stille op.

- Det har jeg, men jeg har absolut ikke taget stilling til, om jeg vil eller ej. Man skal ikke stille op bare for at stille op, der skal også være nogle, der støtter en. Vi skal have en snak i gruppen om, hvad vi gør, siger Ole Wej Petersen, som endnu ikke har taget endelig stilling til, om han genopstiller.

- Ikke personbåren

Inga Blom Thomas er heller ikke afvisende over for et eventuelt kandidatur, men personen er ikke det vigtige for hende.

- Vi skal have evalueret vores valgprogram. Vi forholder os til, hvad der stod i programmet sidst, og hvem der vil være en god kandidat til at stille sig i spidsen for det. Det er et fælles projekt. For mig handler det om, at vi går sammen. For mig er det ikke personbåren. Jeg vil gerne have nogle af de værdier, jeg har kæmpet for, med. Jeg vil gerne have, at vi går i retning af mere åbenhed og inddragende processer, siger hun.

- Udelukker ikke en udefra

Peter Hansted er heller ikke afvisenede for at stille op - heller ikke for, at det kan blive en, der ikke sidder i kommunalbestyrelsen.

- Man kan forestille sig alt. Jeg tror, at hvis man har noget erfaring - jeg har skrabet en smule erfaring sammen, og Ole (Wej Petersen, red.) har siddet der i 15 år - er det en fordel, men det udelukker bestemt ikke en, der kommer udefra. Karsten Landro havde vist ikke siddet i kommunalbestyrelsen, da han blev valgt. Det handler om at finde den rette, både politisk og som kan blive valgt.

Kun Karin Thumilaire afviser at være i spil til posten. Læs mere i Fyns Amts Avis fredag.

  • Af: