Røde Kors-formand varsler afgang: Christian Bruun siger farvel næste år

Generalsekretær Anders Ladekarls (i midten) besøg på Ærø i april var en af årets højdepunkter for lokalformand Christian Bruun (til højre). Arkivfoto: Peter Becher Damkjær

Røde Kors-formand varsler afgang: Christian Bruun siger farvel næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalformand Christian Bruun kunne se tilbage på et godt år for Røde Kors på Ærø og frem mod et 2019, der bliver det sidste med ham som formand.

Ærø: Det var tid til at gøre status over året på Ærø set med Røde Kors' øjne, da hjælpeorganisationen forleden havde kaldt til generalforsamling i Mamrelund i Ærøskøbing.

Og her kunne formand Christian Bruun - udover at aflægge sin årsberetning - fortælle, at organisationens omkring 100 medlemmer godt kan begynde at kigge sig om efter en ny mand at stille i spidsen for det lokale hjælpearbejde.

- Næste år er jeg på valg, og der genopstiller jeg ikke, fortalte jeg til generalforsamlingen.

- Det er ikke, fordi jeg på nogen måde er træt af arbejdet eller vred, men til næste år har jeg siddet som formand i seks år, og så synes jeg, det er på tide at få noget nyt blod ind og få skiftet ud i toppen, fortæller - stadig - formand Christian Bruun, som kalder de fem år, han har siddet, for "meget spændende".

- Men på et eller andet tidspunkt skal man jo sige stop, og det bliver så til næste år.

Men på generalforsamlingen forleden skuede formanden ikke kun fremad med også tilbage på det forgangne år.

- Jeg synes, det har været et godt år, hvor vi både har haft vores generalsekretær Anders Ladekarl på besøg, og vi har haft en hel busfuld af vores medlemmer og frivillige til København for at se, hvordan hovedkontoret fungerer, fortæller Christian Bruun.

- Og så synes jeg, vi gjorde en god profil på Ærødagen, og det bliver endnu bedre i år, hvor vi kommer med et sæt VR-briller (virtual reality, red.), hvor man kan komme helt tæt på flygtninge i Syrien, forklarer formanden.

Røde Kors' lokale afdeling kom ud af 2018 med det, formanden kalder "et pænt overskud", der ligger 100.000 kroner over sidste års resultat.

- Vi donerer 34 procent af vores overskud til hovedafdelingen, resten går så til det lokale arbejde, som herovre blandt andet omfatter vågerne og vores børnecamp, fortæller Christian Bruun.

Røde Kors-formand varsler afgang: Christian Bruun siger farvel næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce