Reddet af gonggongen: Ærø Jazzfestival overlever

Der kommer en jazzfestival også i 2018. Her er det Two Tone Chili Jazz Band, som her åbner Ærø Jazzfestival 2017. Arkivfoto: Martin Ytting Rask

Reddet af gonggongen: Ærø Jazzfestival overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er lykkedes foreningen bag Ærø Jazzfestival at finde to nye medlemmer til bestyrelsen. Dermed kan jazzfestivalen fortsætte.

Ærø: Foreningen Ærø Jazzfestival overlever, og musik- og jazz-interesserede kan se frem til endnu en jazzfestival næste sommer. Det står klart, efter at det på en ekstraordinær generalforsamling mandag aften lykkedes bestyrelsen at finde to nye bestyrelsesmedlemmer, så den nu tæller fem medlemmer. Dermed undgår bestyrelsen at nedlægge sig selv, som der ellers var risiko for.

De to nye bestyrelsesmedlemmer er Max Ravn-Johnsen og Vagn Rottbøl, og tilgangen af de to glæder selvsagt bestyrelsesmedlem gennem de seneste to år Mogens Kingo Ejlertsen.

- Det er vi meget glade for, for vi var da kede af, hvis der ikke skulle være jazzfestival mere, siger han og tilføjer, at bestyrelsen reelt var bekymret for, om festivalen kunne overleve.

- Det var vi, fordi vi havde en ordinær generalforsamling, hvor vi simpelthen ikke kunne finde fem bestyrelsesmedlemmer, og vi kan ikke drive foreningen med kun tre. For det første er det et krav fra kommunen, og for det andet er der simpelthen for meget arbejde.

Kasserer Jørgen Kristensen er også glad. Han fortæller, at omkring 15 var mødt op til generalforsamlingen, og at der var spørgsmål til foreningens økonomi og til, hvordan bestyrelsen ser på jazzfestivalen fremover. I 2017 blev festivalen skåret ned fra fire til tre dage.

- Da festivalen startede for år tilbage, var den det eneste, der var om sommeren. Den blev lagt i uge 31, hvor man forsøgte at forlænge sommersæsonen lidt. Men som tiden er gået, er der kommet en masse gøgl og cirkus til at friste turisterne. Det kan vi også godt mærke. Vi kan også mærke, at der er rift om støttemidlerne. Det har vi kunnet mærke de senere år, og det har gjort, at vi har måttet indrette vores budget og lavet slankere løsninger hist og pist, siger Jørgen Kristensen og nævner også den frivillige arbejdskraft som en årsag til en slankere festival.

- Det er svært at få frivillig arbejdskraft i samme omfang som tidligere. Jeg tror, det har noget at gøre med, at vi er oppe i årene, og måske tiltrækkes unge mennesker ikke af jazz som os gamle, der er vokset op med det. Det kan være en af årsagerne. Vi har gerne villet have unge mennesker ind i bestyrelsen for at sætte en ny retning, siger han og mener med unge eller yngre dem mellem 25 og 40 år.

Den nye bestyrelse konstituerer sig den 4. december og skal her også beslutte, hvordan den næste Ærø Jazzfestival skal se ud, oplyser Jørgen Kristensen.

Reddet af gonggongen: Ærø Jazzfestival overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce