Puslespil: Sådan fordeler Ærø-politikere posterne mellem sig

Ole Wej Petersen (S) godkendes onsdag efter planen som kommende borgmester og Inga Blom Thomas (S) som viceborgmester. Arkivfoto: Anna Stærbo

Puslespil: Sådan fordeler Ærø-politikere posterne mellem sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pladserne i de tre primære politiske udvalg er fordelt. Og Inga Blom Thomas (S) afløser Peter Hansted som viceborgmester, mens Anders Johansson (K) stadig er 2. viceborgmester.

Ærø: Pladserne i de tre primære politiske udvalg i Ærø Kommune, Økonomiudvalget, Kultur- og socialudvalget og Erhvervs,- teknik- og havneudvalget, for den kommende fireårige periode er nu fordelt. Det oplyser den kommende borgmester, Ole Wej Petersen (S), og Mads Boeberg Hansen (K), som er valgt som formand for den nye seksmandsgruppe.

Posterne fordeler sig sådan:

Økonomiudvalget: Ole Wej Petersen (S), formand, Bent Juul Sørensen (Æ), Kaj Nøttrup (V), Flemming Boye (DF) og Mads Boeberg Hansen (K).

Kultur- og socialudvalget: Minna Henriksen (SF), formand, Mona Madsen (V), Inga Blom Thomas (S), Anders Johansson (K), Carl Jørgen Heide (P).

Erhvervs-, teknik- og havneudvalget: Lennart Mogensen (V), formand, Peter Hansted (S), Jens Weiss (S), Anne Lykke Arrias (DF), Søren Degn Laxy (K).

Ny viceborgmester og gruppeformand for de fire S-medlemmer bliver Inga Blom Thomas, oplyser Ole Wej Petersen. Hun afløser henholdsvis Peter Hansted og Ole Wej Petersen.

- Inga har fået et rigtig godt valg, siger Ole Wej Petersen om valget af Inga Blom Thomas med henvisning til hendes 214 personlige stemmer, næstflest af S-kandidaterne.

Boye i Økonomiudvalget

Ifølge Mads Boeberg Hansen, som er talsmand for mindretalsgruppen, De Konservative, Dansk Folkeparti og Ærø Plus, er de seks medlemmer "godt tilpas" med de opgaver, de har fået. Han forklarer blandt andet, at Anders Johansson, som beholder titlen som 2. viceborgmester, ikke kan sidde i Økonomiudvalget, så længe han har job som controller i kommunen, et job han har orlov fra, mens han er i Folketinget.

- Men der ligger også store udfordringer i KSU (Kultur- og socialudvalget, red.), plejehjemsstrukturen og så videre. Og Anders har været formand for KSU i den forrige periode, og det giver ham en stor fordel.

Flemming Boye er blevet "opgraderet" fra erhvervs,- teknik- og havneudvalget (ETHU) til økonomiudvalget. Til det siger Mads Boeberg Hansen:

- Flemming underviser i økonomi på SDU, så det er fint, han kommer med der. Det giver en god ballast.

Fordelingen forventes at blive godkendt på det konstituerende kommunalbestyrelsesmøde onsdag den 6. december. Her fordeles også posterne i de øvrige udvalg, råd og bestyrelser.

En del af aftalen mellem flertalspartierne, S, V, SF og Æ, var i øvrigt at flytte erhvervsområdet fra ETHU til økonomiudvalgets område. Ændringen forventes at træde i kraft 1. marts, når kommunalbestyrelsen har første- og andenbehandlet ændringen, fremgår det af dagsordenen for mødet onsdag.

Puslespil: Sådan fordeler Ærø-politikere posterne mellem sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce