Økonomiudvalget på Ærø bakker om deres kommunaldirektør efter den debat om proces og lukkethed, der har været

- Vi udtrykker fuld opbakning til kommunaldirektørens håndtering af sagen.

Sådan lyder en formulering, som økonomiudvalget på Ærø er blevet enige om at føre til referat efter den offentlige debat om processen i strukturreformen i kommunen.

Det er borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S), der læser formuleringen op over for avisen, og han uddyber opbakningen til kommunaldirektør Lars Rud:

- Nu er det Lars, der har stået på mål for det her, men det er økonomiudvalget i hele processen, der har besluttet det her. Som den gode direktør, han er, skal han komme med forslag og ideer, men det er os, der har besluttet det, og det vil vi gerne understrege også over for omverdenen, når det er ham, der har måttet stå noget for skud.

Bedre til at kommunikere

Mads Boeberg Hansen (K) er enig. Der er ikke noget at komme efter i forhold til processen, siger han.

- Lars har rådført sig med KL, og vi har følt, at det var et personspørgsmål og så drastiske ændringer, at det var nødt til at foregå som fortroligt punkt. Det var vi enige om, og det er vi stadig, siger han.

Mads Boeberg Hansen tilføjer, at læren af forløbet blandt andet er at blive bedre til ”damage control”.

- At vi virkelig forstår os på at få det her kommunikeret korrekt. Og når der så sker noget, som når I som avis følger mange ting til dørs, taler med mange mennesker og sætter jer ind i det, er det også vigtigt , at han og vi er klar på, hvordan vi håndterer det. Det kan vi lære noget af.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
KL om chefreform: - Slå stillingen op

KL om chefreform: - Slå stillingen op

Jobopslag eller ej: Ærø-politikere delte

Jobopslag eller ej: Ærø-politikere delte

4
Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig

Eksperter: Ærø-forfremmelse er ulovlig