Penge på vej fra kommunen: Men Ærø Golfklub må vente lidt endnu

Der ser ud til, at der er penge på vej til Ærø Golfklub, men klubben må vente lidt endnu på at få svar fra kommunen. Arkivfoto: Daniel Kofoed

Penge på vej fra kommunen: Men Ærø Golfklub må vente lidt endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomi- og erhvervsudvalget kunne ikke nå til enighed, om hvor stor en pose penge golfklubben skal have. Beslutningen er sendt videre til kommunalbestyrelsen.

Ærø: Ærø Golfklub ser ud til at få endnu en økonomisk håndsrækning fra kommunen, men hvor stor den bliver er dog stadig uvist.

Vi kunne i forrige uge fortælle, at golfklubben i Skjoldnæs ansøgte kommunen om et tre-årigt driftstilskud på 145.000 kroner årligt, svarende til klubbens udgifter til ejendomsskat i den tre-årige periode. Tilskuddet til golfklubben blev diskuteret på økonomi- og erhvervsudvalgets møde tirsdag den 12. september, men der blev ikke nået enighed i udvalget.

Kaj Nøttrup (V) foreslog, at kommunen kun skulle give tilskud for 2019 på 145.000 kroner, der kunne finansieres gennem erhvervspuljen. Tilskuddet ville da være betinget af, at golfklubben indgår samarbejde med turist- og erhvervsforeningen om udarbejdelse af en forretningsplan for markedsføring. Et flertal af udvalget stemte for forslaget, mens Bent Juul Sørensen (Æ) og Mads Boeberg Hansen (K) vil foretrække at give tilskud til golfklubben i to år.

- Når jeg synes, at vi skal give dem to år, er det, fordi de har gang i aktiviteter, og der er en positiv udvikling, ligesom der er på resten Ærø med flere turister. Jeg har en forhåbning om, at de i løbet af de næste par år kan klare sig selv, fortæller Mads Boeberg Hansen fra om baggrunden for at stemme mod Kaj Nøttrups forslag. Han afviser dog at give klubben hele det tre-årige tilskud, som den har anmodet:

- Det er altid en afvejning, hvad skal vi give tilskud til, og hvad skal vi ikke give tilskud til. Det nemmeste i verden er bare at sige nej, I må klare jer selv, men så tror jeg, risikoen for, at de vælger at dreje nøglen, er stor.

Mads Boeberg Hansen påpeger, at klubben kan dokumentere, at dens besøgende, medlemmer og aktiviteter genererer mere end de 145.000 kroner. Han vil hellere hjælpe dem med at komme på benene end se klubben lukke ned.

- For så går vi jo glip af de indtægter.

I økonomi- og erhvervsudvalget nåede man ikke til enighed. Bent Juul Sørensen har hævet sagen til kommunalbestyrelsen, hvor den vil blive afgjort onsdag den 19. september.

Penge på vej fra kommunen: Men Ærø Golfklub må vente lidt endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce