I weekenden var Fyns Politi på Ærø med ekstra folk for at kontrollere for spirituskørsel. Det blev til to spiritussigtelser, mens seks blev taget med andre fejl og mangler.

Rettet 19. april klokken 11:49. Den 18. april skrev FAA, at politiet havde taget to for spirituskørsel på Ærø under en kontrol i påsken. Senere har Fyns Politi oplyst, at tallet var fire, og at de manglede to knallertkørere, som blev stoppet lørdag den 15. april.

Ærø: Når der grilles pølser og koges æg på Ærø, skylles der ofte gerne ned med en øl eller to. Lørdag og søndag var flere politipatruljer derfor på Ærø for at se, om nogen skulle være kommet til at sætte sig i bilen efter en påskebryg for meget.

Over weekenden stoppede politiet omkring 60 køretøjer, og to havde tilsyneladende fejlbedømt promillen eller bare taget chancen.

- Vi har skrevet to spirituskørsler lørdag eftermiddag. En i bil og en på knallert. Seks andre blev skrevet for fejl og mangler. Nogle af dem for forkert lygteføring, og en er sendt til syn, siger leder af operativ færdselssektion ved Fyns Politi, politikommissær Preben Ingemansen.

På det seneste har Fyns Amts Avis sat fokus på spirituskørsel på Ærø, og med den debat, der har været, kan to tilfælde måske synes som få. Men sådan kan tallet ikke oversættes, siger Preben Ingemansen.

- Det er jo to for meget, og det er nok ikke de to eneste, der har kørt. Nogle gange kan vi stoppe flere hundrede ved sådan en kontrol, uden at vi tager nogen. Andre gange kan vi stoppe 20 og fange to, så det er meget forskelligt, siger Preben Ingemansen.

Om der var flere end de to lørdag er altså svært at sige noget om, og det er ikke kun lovlydighed og tilfældigheder, der spiller ind på antallet af sigtelser. Det tvivlsomme danske påskevejr kan også have haft en effekt, fortæller Preben Ingemansen.

- Vejret var meget dårligt lørdag ereftermiddag. Der var sådan set liv nok på Ærø, men det havde nok set anderledes ud, hvis det havde været en lun forårsdag. Men vi har gjort, hvad vi kunne for at være synlige og stoppe dem, vi syntes var interessante, og det vil ofte være sådan, at hvis vejret er dårligt, så kører man rundt og stopper folk på fornemmelsen, i stedet for at stå og stoppe alle og enhver.

Hvor meget politi, der var på Ærø i weekenden vil politiet ikke oplyse, men at der var tale om mere end en patrulje, der overnattede fra lørdag til søndag, vil de gerne fortælle.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Kommentar: Ærø er ikke længere lovløst land

Kommentar: Ærø er ikke længere lovløst land

Fokus på sikkerhed: Natteravne og SSP er med ved påskeløjerne

Fokus på sikkerhed: Natteravne og SSP er med ved påskeløjerne

Politiet holder åbent hus på Ærø

Politiet holder åbent hus på Ærø