På kant med indkøbspolitik?: Økologisk færgemad bliver politisk sag

Det er ikke Bjarne Nissens indtryk, der er handlet i strid med reglerne, da han tog beslutningen om at starte en forsøgsperiode, hvor dagens ret på Ærøfærgernes rute mellem Svendborg og Ærøskøbing er økologisk og leveret af Svendborg-firmaet Øland. Arkivfoto

På kant med indkøbspolitik?: Økologisk færgemad bliver politisk sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At Ærøfærgerne har indført dagens ret som økologisk på forsøgsbasis har nu udløst, at sagen tages op i økonomiudvalget i Ærø Kommune. Det sker for at sikre sig, at reglerne for indkøbspolitik er overholdt, forklarer borgmester. Cateringleder har ikke indtryk af, reglerne er brudt.

Ærø: Nyheden om, at dagens ret på Ærøfærgerne rute mellem Ærøskøbing og Svendborg de næste par måneder er økologisk som et forsøg, har ikke vakt udbredt begejstring ved Ærø Kommune. Blandt andet sætter Bent Juul Sørensen i et læserbrev spørgsmålstegn ved, hvorfor Ærøfærgerne har valgt det svendborgensiske firma Øland som leverandør i stedet for at holde sig til nuværende leverandør, det kommunale selskab Ærø Madservice.

Derfor ender sagen nu i økonomiudvalget, der har bedt om en redegørelse fra Ærøfærgerne. Bjarne Nissen, der er cateringleder for Ærøfærgerne, tog beslutningen om at starte en forsøgsperiode, hvor dagens ret er økologisk.

- Det er en prøveperiode for at se, om der er et marked for økologisk mad. Vi har ikke lavet en permanent aftale med Øland, men de kom med et tilbud, og da vi har gået med tankerne om økologi længe, valgte vi at slå til, siger han.

Men hvorfor vælger I ikke en Ærø-virksomhed til at levere maden?

- Fordi der på det tidspunkt ikke var nogen, der kunne levere den økologiske mad, siger Bjarne Nissen.

Cateringchef: Jeg har undersøgt det

Ærøs borgmester og formand for økonomiudvalget, Ole Wej Petersen (S), bekræfter, at sagen er kommet på som et punkt til næste økonomiudvalgsmøde.

- Der har været et par henvendelser, der påstår, at indkøbspolitikken ikke skulle være overholdt. Men vi vil blot sikre os, at reglerne er overholdt - derfor er det med som et punkt, siger han.

Det er dog ikke Bjarne Nissens indtryk, at der er handlet i strid med reglerne for kommunal indkøbspolitik.

- De regler, jeg har set igennem, beskriver ikke noget om forsøgsperioder, så derfor er det ikke mit indtryk, der er sket noget brud på reglerne, siger han.

Men burde du som cateringleder ikke have undersøgt fuldt ud, om reglerne er overholdt, før du indgik den aftale?

- Jo, men det mener jeg også, jeg har gjort, siger han.

Sagen behandles på Økonomiudvalgets møde den 23. januar.

På kant med indkøbspolitik?: Økologisk færgemad bliver politisk sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce