På job på skæve tidspunkter: Nu kan travle forældre få støtte af kommunen til privat pasning

Fra 1. januar kan forældre, der arbejder på skæve tidspunkter, få kommunal støtte til privat børnepasning. Arkivfoto

På job på skæve tidspunkter: Nu kan travle forældre få støtte af kommunen til privat pasning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har man et arbejde, som gør, at man ikke kan være hjemme uden for institutionernes åbningstid, kan man snart få støtte til privat pasning af kommunen.

Ærø: Forældre, der enten møder meget tidligt på arbejde eller får meget sent fri, får snart muligheden for at få kommunal støtte til privat børnepasning.

En ny lov på dagtilbudsområdet kræver, at kommunerne fra 1. januar 2019 skal tilbyde deltidsplads til børn med forældre på barsel eller på forældreorlov, dermed følger et såkaldt "kombinationstilbud" for forældre med skæve arbejdstider.

- Det nye tilbud betyder, at folk, som arbejder på skæve tidspunkter, kan få tilskud til børnepasningen. Det kan for eksempel være en mor, som skal med færgen tidligt om morgenen for at komme til sosu-uddannelsen i Svendborg. Hun vil kunne få kommunal støtte til pasning af sine børn, indtil institutionen åbner om morgenen, forklarer Jes Jørgensen, der er børn- og ungechef i Ærø Kommune.

Kombinationstilbuddet er skruet sådan sammen, at det kun er forældre, der har deres børn i en deltidsplads i børnehaven eller vuggestuen/dagplejen, som kan gøre brug af den private pasningsordning. Behovet for privat pasning skal være på mindst 10 timer om ugen, og samtidig må behovet ikke være højere end det antal udligningstimer, der er mellem en deltids- og en fuldtidsplads i institutionen.

- Det vil sige, at hvis der nu sidder en forælder, der arbejder flere gange om ugen om aftenen og kan dokumentere, at det er en fast struktur, så kan vedkommende søge om støtte til privat børnepasning i kommunen, siger Jes Jørgensen.

Den kommunale støtte vil være på cirka 20 kroner i timen, hvilket vil sige, at forældre, der har et barn i en deltidsplads i en børnehave, men som har behov for yderligere 10 timers privat pasning om ugen, kan få 800 kroner om måneden i kommunal støtte.

Sagen om den private børnepasningsordning er netop blevet drøftet og godkendt i kultur- og socialudvalget. Sagen skal også behandles af kommunalbestyrelsen.

Jes Jørgensen forklarer, at der ikke afsat penge til den private pasningsordning.

- Set i Ærø-sammenhæng vil der nok ikke være et særligt stort behov for denne type pasning. Det vil måske ske en gang om året eller hvert andet år, at et forældrepar har brug for den ordning, og derfor får det ikke den store indflydelse på budgettet, siger han.

Vigtigt med et børnefællesskab

Minna Henriksen (SF) er formand for kultur- og socialudvalget og leder af den private børnehave Pippihuset.

Hun hilser det nye tiltag velkommen, men er samtidig bekymret for, om der bliver for meget administrativt arbejde for kommunen med den nye ordning.

- Nu ved vi jo ikke, hvor mange der vil gøre brug af den nye ordning, men der bliver nok noget bureaukrati i det for kommunen, siger Minna Henriksen.

Hun siger samtidig, at det er vigtigt, at børnene - selvom de går i børnhave på nedsat tid - bliver en del af børnehavegruppen.

- Set ud fra et pædagogisk synspunkt er det vigtigt, at børnene bruger nogle timer i børnehaven, så de kan blive en del af fællesskabet. Men det bliver de også med en deltidsplads på 30 timer om ugen, slutter Minna Henriksen.

På job på skæve tidspunkter: Nu kan travle forældre få støtte af kommunen til privat pasning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce