P-vagterne er klar: Nu gælder parkeringsregler også på Ærø

Man kan ikke være ret meget i tvivl om, hvilke regler der er for parkering i Ærøskøbing, når man kører ind i den gamle bydel. Alligvel er der mange, der ikke overholder reglerne. Foto: Peter Becher Damkjær

P-vagterne er klar: Nu gælder parkeringsregler også på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra årsskiftet har Ærø Kommune kunnet hente p-vagter ind fra Sønderborg til at udskrive bøder til parkeringssyndere. Men det er ikke en mulighed, man har tænkt sig at gøre bruge af i tide og utide. - Vi er ikke ude på at indlede en klapjagt, siger Lennart Mogensen (V), der er en af arkitekterne bag aftalen.

Ærø: Siden i tirsdags har ærøboer, der har valgt at se stort på gældende parkerings-regler, risikeret at blive mødt af en p-bøde - eller p-afgift, som det retteligt hedder - når de vendte tilbage til deres bil.

For fra årsskiftet trådte den samarbejdsaftale, som kommunalbestyrelsen kort inden jul indgik med Sønderborg Kommune om at låne p-vagter af nabokommunen i vest, nemlig i kraft.

Aftalen er primært strikket sammen i kommunens Teknik-, miljø- og havneudvalg, hvor formand Lennart Mogensen (V) glæder sig over, at der nu kan sættes ind over for de ærøske pakeringssyndere.

- Det er jo ikke sådan, at vi nu vil indlede en klapjagt på alle ærøboer. Det har aldrig været tanken med det her. Men vi håber, at vi nu kan sende et signal om, at man skal overholde reglerne, for gør vi ikke det, så kan vi jo lige så godt pille skiltene ned, siger Lennart Mogensen.

Aftalen med Sønderborg Kommune går i sin enkelthed ud på, at Ærø kan rekvirere en enkelt p-vagt eller to, som så bliver sendt over vandet for at kontrollere p-syndere. En ordning, der når Ærø så at sige trykker på knappen, blot koster kommunen p-vagtens løn og fragt fra Sønderborg til Ærø.

- Vi har jo indgået den her aftale, fordi politiet som udgangspunkt har fyret deres p-kontrollører, og derfor har svært ved at håndhæve parkeringsreglerne. Og så er tanken, at vi med denne aftale selv kan agere på de borgerhenvendelser, der kommer, som går på, at "nu er det galt med parkeringen de-og-de steder". Så kan vi få sendt kontrollører fra Sønderborg for at tage hånd om det, og skal jeg garantere for, at det lynhurtigt rygtes, at der p-kontrollører og så skal man lige tage sig i agt, siger Lennart Mogensen.

- Det kan være, når skolerne starter, eller i højsæsonen i juli-august. Det er altså ikke tænkt som mere end det. Et ekstra redskab i æsken.

Lennart Mogensen mener især parkeringsproblemerne er slemme i Ærøskøbings gamle bydel samt på udvalgte strækninger i Marstal. Grafik: Mikkel D. Petersen.
Lennart Mogensen mener især parkeringsproblemerne er slemme i Ærøskøbings gamle bydel samt på udvalgte strækninger i Marstal. Grafik: Mikkel D. Petersen.

Vænne sig til at flytte bilen

Teknisk direktør ved Ærø Kommune, Kirsten Johansen, bekræfter, at man løbende hører fra borgere angående parkeringsforholdene.

- Vi modtager henvendelser fra folk, der undrer sig over, at selvom der er tomme parkeringspladser, hvor man kan holde uden tidbegrænsning, så vælger nogle alligevel at parkere lige hvor det passer dem. Men lige nu går mange henvendelser på at få afklaret, hvad reglerne er for Ærøskøbing; hvor man må holde og hvor længe, fortæller den tekniske direktør.

Lennart Mogensen fremhæver primært områderne i den indre del af Ærøskøbing - især på Torvet og gaderne omkring - og steder som Nørregade og Strandstræde i Marstal som steder, hvor der ofte er problemer med parkerede biler.

- Vi vil jo gerne skabe et flow i parkeringen og trafikken. Jeg synes måske, det er lidt flot, at man bor i den indre by, og når man så ikke har adgang til en garage, så VIL man holde lige uden for sin egen hoveddør. Man må simpelthen vænne sig til at man skal ud og flytte bilen fem meter hver anden time i de timer på dagen, hvor reglerne gælder, siger Lennart Mogensen, der ikke mener, det burde overraske nogen, at man nu skal lære at flytte bilen med jævne mellemrum.

- Feriehusejere og fastboende har bare en forestilling om, at de skal holde lige uden for deres hus, og så opstår problemerne, for så ER der ingen pladser til handlende, og de restriktioner i parkeringen, som vi nu har mulighed for at håndhæve, har jo garanteret også været der, da folk købte deres huse, så det er jo ikke noget, der kan komme bag på dem, understreger Lennart Mogensen.

Men udvalgsformanden pointerer igen, at det ikke er en egentlig jagt, man har sat i gang.

- Vi vil jo ikke gøre brug af det her alle ugens syv dage. Men det er en reaktion på mange henvendelser fra borgere, der undrer sig over, at de her regler ikke bliver håndhævet.

Vil det så ikke sige, at folk egentlig bare kan blive holdende lige så længe, som de plejer, hvis det kun er en ordning, I vil gøre brug af ved særlige lejligheder?

- Det kan man sige, men jeg håber da, at det her et signal til, at man gerne vil have folk til overholde de gældende regler.

P-vagterne er klar: Nu gælder parkeringsregler også på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce