Torsdag lød startskuddet til den årligt tilbagevendende Ærø Jazzfestival og trods færre økonomiske midler, har formanden høje forventninger til dette års jazzfestival.

Ærø: Årets jazzfestival startede torsdag, men i år har arrangørerne været nødsaget til at skære på budgettet til musikken. Dette sker, fordi det ikke har været muligt at få nok penge ind, og det udmønter sig blandt andet i færre dage med festival end tidligere.

- Det har vi været nødt til, for at få enderne til at mødes, siger formand for foreningen Ærø Jazzfestival, Bo Nielsen.

Samtidig fortsætter sidste års tiltag med betalingskoncerter, da det ifølge Bo Nielsen viste sig at have den ønskede effekt på regnskabet.

Der er dog stadig gratis koncerter, og formanden understreger også, at det ikke er for at skabe overskud, foreningen har indført betalingskoncerter.

- Hvis vi bare kan få det til at køre rundt, er vi godt tilfredse, siger Bo Nielsen.

Godt vejr giver god festival

Formanden selv har store forventninger til årets jazzfestival.

I forhold til musikken fremhæver han Mads Tolling Quartet feat. Jakob Fischer, der torsdag aften spiller en hyldestkoncert til den danske violinist Svend Asmussen, der i februar døde i en alder af 100 år. Men det er ikke kun musikken, der er vigtig for, at det bliver en god jazzfestival.

- Godt vejr er lig med en god jazzfestival. Hvis vejret er godt, kommer der mange mennesker, og det sætter også gang i ølsalget, siger Bo Nielsen, der forventer omkring 1000 gæster over festivalens tre dage.

  • fyens.dk