Danmark på Vippen og Oprør fra Udkanten i et tæt parløb. Debatten om et Danmark i geografisk balance skal styrkes yderligere.

Ærø: Oprør fra Udkanten, der blev startet i 2014 af Finn Slumstrup og Viggo Mortensen, og som har stor folkelig opbakning, indgår fremover i alliance med landsforeningen Danmark på Vippen. 

Det nye samarbejde skal være med til at sætte endnu mere fokus på de udfordringer, som skævvrider Danmark. Konkret vil de to organisationer står bag oplæg, konferencer, debatindlæg og analyser i fællesskab - til gavn for udviklingen i det lokale Danmark oplyser de i en fælles pressemeddelelse. 

- Nu, hvor vi har fået spørgsmålet om et Danmark i bedre balance på den politiske dagsorden, er det naturligt, at vores to organisationer går sammen, påpeger Finn Slumstrup i pressemeddelelsen. 

Fokus på kulturmidler

Hos Danmark på Vippen ser næstformand Kim Ruberg store muligheder i det nye parløb.

- Oprør fra Udkanten har deres helt store kompetence i det folkelige arbejde og i forhold til at sætte fokus på et Danmark, der også kulturelt skal være i balance.  

De to organisationer har da også fra starten valgt at sætte fokus på den geografiske fordeling af de statslige kulturmidler. For at vise værdien af et rigt kulturliv i yderområderne i forhold til at skabe vækst og udvikling.

Oprør fra Udkanten og Danmark på Vippen deltager i øvrigt begge på årets Folkemøde på Bornholm i debatter på skibet Samka. /EXP