Offentligt betalt taxa: Forsøg med telekørsel mellem busstoppesteder på vej

Nu er der snart bedre transportdækning på vej til Ommel. Arkivfoto

Offentligt betalt taxa: Forsøg med telekørsel mellem busstoppesteder på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærøs politikere har lyttet til et ønske fra Ommel Samvirke og vil etablere en forsøgsordning med gratis telekørsel mellem stoppesteder i Ommel og Marstal.

Ærø: Længe har ommelitterne med Ommel Samvirke i spidsen arbejdet for en bedre busdækning til landsbyen. I oktober sidste år foreslog foreningen en teletaxaordning fra yderområderne til nærmeste busstoppested. Og nu har Ærøs politikere lyttet til ønsket. Økonomiudvalget besluttede nemlig på sit seneste møde at arbejde videre med en forsøgsordning med telekørsel mellem stoppestedet i Ommel og stoppestedet ved vandtårnet i Marstal.

Borgmester Ole Wej Petersen (S) forklarer, at den midlertidige busplan med kørsel fire dage om ugen udløber den 31. marts, og den har Økonomiudvalget valgt ikke at forlænge, fordi den ifølge borgmesteren ikke bliver brugt. I stedet lægger politikerne op til et forsøg, hvor man kan ringe efter en taxa, som kan køre en fra busstoppestedet i Ommel til stoppestedet ved vandtårnet i Marstal eller den anden vej.

- Det er det eneste sted, du kan få en offentligt betalt taxa. Og så skal det selvfølgelig være op til afgang eller ankomst af en bus. Det er et forsøg for at se, om det er noget, der er interesse for, og hvor meget det koster. Hvis det viser sig, at det er til at komme i nærheden af, kunne man forestille sig, at det kunne udbredes til andre områder, som har samme problem, siger han.

Administrationen går nu i gang med at udarbejde et mere konkret forslag, og derefter er det planen, at forsøget skal begynde så hurtigt som muligt.

Taxa kan være på vej

I øvrigt har Økonmiudvalget også besluttet at forlænge ordningen med buskørsel til den sene færge fredag og søndag. Ordningen skulle efter planen være udløbet 31. marts, men bliver forlænget med to måneder, fordi der stadig ikke er en afklaring på taxasituationen. Men der er håb forude, siger Ole Wej Petersen.

- Inden ret længe kommer der et udbud, og der har været interessetilkendegivelser fra nogen, som gerne vil byde. Så forhåbentlig får vi igen inden længe taxa på Ærø også om natten, siger han.

Økonomiudvalget har derudover besluttet, at det kommende udbud af buskørsel på Ærø skal indeholde et tilbud på to elbusser.

- Det er for at have muligheden for at se, hvad prisleje vi kan få det i. Vi vil jo gerne have forureningsfri busser, forklarer Ole Wej Petersen.

Og ambitionerne gå videre end det. Det er nemlig også på tale på længere sigt at lave forsøg med førerløse busser. Det er dog ikke lige på trapperne, selv om teknikken findes, oplyser borgmesteren.

- Det er noget, der kommer til at tage noget tid, men det lyder rigtig spændende. Og vi må være et oplagt sted at forsøge det, trafikken er jo ikke voldsom.

Offentligt betalt taxa: Forsøg med telekørsel mellem busstoppesteder på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce