Mandag tappede Rise Bryggeri to nye øl på flaske. Begge øl er økologiske og skal sælges til restaurationsbranchen og specialbutikkerne.

St. Rise: Der var feststemning på Rise Bryggeri mandag, hvor to nye øl blev hældt på flasker.

Den ene er en gylden, som er brygget på pale ale-bygmalt, mens den anden er en stout.Fælles for de to nye øl er, at de begge er økologiske.

- Vi har besluttet at satse lidt mere på den økologiske linje, og derfor har vi valgt at udvide vores økologiske sortiment med en økologisk gylden og en økologisk stout. Så nu har vi syv varianter af økologisk øl, forklarer Janni Bidstrup, direktør for Rise Bryggeri.

Den økologiske gylden har en alkoholprocent på 3,9 procent, og det er helt med vilje, at den ligger lavere end en normal øl.

- Gylden er en let sommerøl, og det er en trend i tiden, at folk gerne vil have en øl med lidt lavere alkoholprocent, forklarer Janni Bidstrup.

Den økologiske stout har bryggeriet faktisk haft i sortimentet før, men nu får den en renæssance.

- Vores bryggere syntes, at det var en god ide at få stouten tilbage i sortimentet, da de mener, at det faktisk er den bedste øl, vi nogensinde har brygget, fortæller Janni Bidstrup.

De to nye økologiske øl bliver tappet på 3500 flasker hver. Flaskerne kan om kort tid købes i Netto i Ærøskøbing, og ellers i specialbutikker og på restauranter.

- Vi har valgt at forbeholde salget af økologisk øl til specialbutikker og restauranter. Det eneste supermarked i Danmark, der sælger økologisk øl fra Rise Bryggeri, er Netto i Ærøskøbing, fortæller Janni Bidstrup.

Coops butikker (blandt andet Superbrugsen og Kvickly) sælger de konventionelle øl fra Rise Bryggeri.Rise Bryggeri har nu 18 forskellige øl, hvoraf syv er økologiske.

  • Af: