SF Film har købt filmrettighederne til Michael Larsens krimi "Mordet på øen", der foregår på Ærø. - Det er superdejligt, siger forfatteren

Produktionsselskabet SF Film har købt option på ærøboen Michael Larsens krimi "Mordet på øen", der foregår på Ærø.

Det meddelte forlaget Lindhardt og Ringhof til Fyns Amts Avis torsdag, og det var en glad forfatter, avisen fangede for en kommentar til nyheden.

- Det er da superdejligt. Jeg har vidst det nogle uger, men der var nogle ting, der skulle falde på plads, så det var først nu, vi kunne fortælle det, siger Michael Larsen.

- Dejligt for øen

Mordet på øen udkom 20. oktober, fik fine anmeldelser og røg ind på førstepladsen på boghandlerkæden Arnold Busks bestsellerliste i julen 2015. Flere anmeldere, blandt andre Politikens anmelder, skrev, at bogen var velegnet som film.

Salget af filmrettighederne er den foreløbige kulmination.

- Det er superdejligt for mig personligt, men også for øen, hvis det rent faktisk også bliver til noget. Det ved man jo aldrig. Det ville være fantastisk, hvis man også kunne få lagt optagelserne hernede. Der er en kæmpe interesse for det. Jeg synes virkelig, det ville være godt. Det trænger vi til, siger forfatteren.

- Fjollet ikke at optage på Ærø

Også fra forlagets side er der jubel at spore hos forlagsredaktør Anne-Marie Christensen over, at interessen for bogen som film nu er endt i et salg.

- Vi er utrolig glade for det, siger hun og tror på, at filmprojektet kan realiseres.

- Vi har ret gode forventninger til, at den bliver en realitet. Vi er i gang med at finde en kreatør - en, der laver manus, og det er en historie, der er egnet til film, og filmatiseringmiljøet ligger i København og på Ærø. Vi regner med, at det skal blive en stor spillefilm, og Michael er allerede i gang med opfølgeren.

Kan ærøboerne regne med, at optagelserne kommer til at foregå her på øen?

- Det ved jeg ikke, men det ville da være helt fjollet ikke at optage den på Ærø, siger hun uden dog at kunne sige noget om, hvornår eventuelle optagelser kan starte.

- Det kan jeg ikke sige noget om. Det tager noget tid. Vi er tålmodige.

Portræt af øen

kultuMichael Larsen, født 1961, er uddannet journalist, men har haft stor succes som krimiforfatter, blandt andet med Uden sikker viden (1994) og Slangen i Sydney (1997). Siden har han ernæret sig som forfatter.

For nogle år siden flyttede han til Ærø, hvor han har skrevet to bøger om Ærøs natur. Han er også en ivrig naturfotograf og har selv fotograferet til sine naturbøger. Blandt andet har han ved flere lejligheder "skudt" den kænguru, som på nu fjerde år lever frit i Ærøs natur.

I fjor fik han comeback som krimiforfatter med Mordet på øen, som samtidig kan læses som et portræt af øen. Ærø kaldte på en krimi, sagde forfatteren i forbindelse med udgivelsen til Fyns Amts Avis.

  • Af: