Strid om udeblevne passagerer får Ærøs taxavognmænd til at nedprioritere afhentning af kunder, når hyrevognen bestilles til Diskotek Miss Sophy. Diskoteksejer raser, mens 3F Transport kalder det ulovligt.

Marstal: Går du med planer om at besøge Ærøs eneste diskotek, Miss Sophy i Marstal, kan du med fordel planlægge hjemturen, især hvis chaufførerne ikke kender dig på forhånd. Fremover vil Øens Taxa og Oles Taxi nemlig nedprioritere afhentning af diskotekets gæster.

Det oplyser Paul Düring Pedersen, Øens Taxa, i et brev, som avisen har fået aktindsigt i, den 18. marts til Fyns Politi, Ærø Kommune og diskotek Miss Sophy.

Vognmand foreslår

At diskoteket skal bestille taxa på vegne af sine kunder og opkræve et depositum, hvis personalet ikke kender kunden.At depositumemt skal tilfalde chaufføren ved forgæves kørsel.

At chaufføerne skal have lov til at vurdere og afvise kunder, der ikke er i stand til at gå ind i taxaen og som lader til at være ude af stand til at tage vare på sig selv.

Der skal bestilles taxa senest klokken 4.45.

Vognmændene oplyser desuden, at de vil genoverveje situationen, når den nye taxalov træder i kraft.

Den forventes at blive mere liberaliseret, og de vil måske vedtage slet ikke at hente diskotekets gæster.

 

Baggrunden for konflikten er ifølge vognmanden, at taxakunder fra Miss Sophy ofte er forduftet, når hyrevognen dukker op, samt at diskoteksgæsterne ofte er så berusede, at de ikke kan tage vare på sig selv.

Det skete ifølge brevet to gange om morgenen den 18. marts, hvor diskotekets personale ringede til politiet, fordi taxachaufførerne ikke tog deres telefon.

Vognmanden bekræfter i brevet, at chaufførerne den 18. marts valgte ikke at tage vagttelefonen mellem klokken fem og syv.

- Jeg har været nødt til at indskærpe overfor chaufførerne, at de under ingen omstændigheder må løfte eller medtage personer, der er sådan en tilstand. Det hverken vil eller skal vi, skriver Paul Düring Pedersen og oplyser i samme brev, at der ikke vil blive hentet kunder fra diskoteket, før der er fundet en løsning i samarbejde med diskotekets indehaver, Flemming Skov.

Diskoteksejer afviser

Paul Düring Pedersen foreslår blandt andet, at diskoteket skal bestille taxa på vegne af deres kunder, men det og andre forslag afvises af diskoteksejer Flemming Skov. Paul Düring Pedersen skriver i et nyt brev til diskoteket, kommunen og politiet den 6. april.

- Der vil stadig foregå taxakørsel fra Miss Sophy, men som laveste prioritet, hvilket helt konkret vil sige, at vi kører fra Miss Sophy, såfremt vi er i Marstal eller omegn. Er vi på andre dele af Ærø, vil vi først køre, når vi alligevel er i nærheden af Marstal. Det vil uvægerligt medføre ventetid for nogle af Miss Sophys kunder, men vi skal gerne forklare årsagen, såfremt kunderne spørger.

Indehaver af Diskotek Miss Sophy, Flemming Skov, bekræfter, at hans personale den 18. marts ringede til politiet, fordi der ikke kunne bestilles en taxa til diskotekets kunder.

Men der har aldrig fundet anmeldelse sted, siger han og beskriver det som et generelt problem, at diskoteksgæsterne ikke kan få fat på en taxa om natten, og at han er bekymret for, om de i stedet vælger at køre spirituskørsel for at komme hjem efter byturen.

- Der var en frustration over de mange gange, vi ikke kan få en taxa til diskoteket. For når personalet står en morgen og kan se, at det ikke kan lade sig gøre, så ved vi godt, hvad de unge mennesker gør. Så går de ud og tager deres bil og kører hjem. Det vil vi ikke have, siger Flemming Skov og tilføjer, at hans personale blot søgte råd hos politiet.

- Chaufførerne må klare sig selv

Han afviser samtidig enhver snak om at diskoteket skal bestille taxa på vegne af sine gæster. Det har dog været praktiseret før, og Flemming Skov fortæller, at personalet tidligere også har afmeldt taxaen, hvis en gæst var gået sin vej.

- Hvis de vil have depositum eller sende regninger for forgæves kørsel, så må de selv bede om navn og adresse på de mennesker, der ringer og bestiller en taxa. Jeg vil ikke være bestillingscentral for dem. Det er man heller ikke andre steder, og jeg vil slet ikke have noget med det at gøre, siger Flemming Skov uden på forhånd at vide, om diskoteket kan leve uden taxabetjening.

- Det må tiden vise, men vi er ingen bestillingscentral, og vi ringer ikke efter dem mere. Det er ikke mig, der driver taxa, jeg driver et diskotek, og det kan jeg godt finde ud af. Så må de se, om de kan finde ud af drive taxa, siger Flemming Skov, der er rasende over vognmændenes påstand om at agere skraldemænd for diskoteket.

Han vil dog ikke gå i yderligere dialog med chaufføerne.

- Jeg synes, det er groft at kalde vores gæster for affald og skrald. Det er så lousy, og det er under mit lavmål at gå ind i sådan en dialog. Det må stå for deres regning, siger han.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
Taxastrid: Ærø Kommune indskærper regler over for taxachauffører

Taxastrid: Ærø Kommune indskærper regler over for taxachauffører

1
Facebook gløder: Heftig debat om ærøsk taxastrid

Facebook gløder: Heftig debat om ærøsk taxastrid

Bartender om taxaboykot af diskotek: Det kan koste menneskeliv

Bartender om taxaboykot af diskotek: Det kan koste menneskeliv