Politik

Et nyt forslag til planstrategi er sendt i offentlig høring. Planstrategien har særligt fokus på muligheden for at udlægge nye sommerhusgrunde.

Ærø: For at udnytte de nye muligheder i planloven har kommunalbestyrelsen i Ærø Kommune udarbejdet et nyt forslag til en planstrategi. Forslaget er sendt i offentlig høring fra den 12. juni til den 7. august.

- Det er min opfattelse, at den ændrede planlov giver os alle på Ærø nogle nye muligheder for at komme i gang med længe ønskede projekter, som vi tidligere forgæves har forsøgt at få gennemført. Jeg vil derfor opfordre virksomhederne og ærøboerne til at give deres besyv med i debatten om vores forslag til Planstrategi 2017, siger borgmester Jørgen Otto Jørgensen i en pressemeddelelse.

Indførslen af landevejsprincippet har forlænget turistsæsonen og givet en stigning i antallet af turister på alle øerne. For at kunne udnytte vækstpotentialet er det vigtigt, at der er varierede tilbud til turisterne, skriver kommunen i pressemeddelelsen. I planstrategien er der derfor særligt fokus på muligheden for at udlægge nye sommerhusgrunde.

- Igennem årene har det været svært at forklare lodsejere, at den lov, der forbyder dem at udstykke deres jord til sommerhuse, ikke skeler til hvor mange huse, der er på øen eller i kommunen i forvejen. Lige nu er der en chance for at udlægge områder til sommerhuse. I forslaget til planstrategien har vi taget udgangspunkt i områder, der har været i spil før. Men det er kun et forslag, og hvis der er lodsejere, der ønsker at have mulighed for at udstykke deres ejendomme til sommerhuse, skal de tage kontakt til os nu, siger Jørgen Otto Jørgensen.

Information om høringen kan ses på www.aeroekommune.dk/kommunen/nyhedsarkiv/offentlig-hoering, og indsigelser, ændringsforslag eller kommentarer skal sendes skriftligt per mail til post@aeroekommune.dk eller per brev til Ærø Kommune, Statene 2, 5970 Ærøskøbing. /EXP