I en tid med massiv lægemangel er det lykkes regionen at finde en yngre læge, som vil overtage en lægepraksis i Ærøskøbing. 1. december starter Peter Kjær Nielsen som praktiserende læge.

Ærøskøbing: 48-årige Peter Kjær Nielsen bliver 1. december eventyrbyens nye familielæge. Peter Kjær Nielsen overtager praksis efter Hans Bertelsen, og han kommer til at indgå i et samarbejde med praktiserende læge Lenka Kromann.

Peter Kjær Nielsen blev uddannet læge i 2011 fra Aarhus Universitet, og har blandt andet arbejdet på Bispebjerg Hospital, Køge Sygehus og været KBU læge (KBU står for klinisk basisuddannelse) hos en praktiserende læge i København. I de senere år har han arbejdet som praktiserende læge i den norske kommune Luster, og det er tilværelsen i den norske udkantskommune, der har givet Peter Kjær Nielsen og hans familie mod på at flytte til Ærø.

I slutningen af november flytter han og hans Familie til Ærø.

- Vi har valgt Ærø, fordi vi godt kan lide tanken om at bo på en ø, og det er vores helt klare indtryk, at der sker rigtig mange ting på Ærø. Der er gang i foreningslivet og øen har et rigtig godt image. Jeg har indtryk af, at ærøboerne er et aktivt folkefærd. Det er grunden til, at vi har valgt Ærø, fortæller Peter Kjær Nielsen.

At Ærø ikke er brofast, tiltaler også Peter Kjær Nielsen.

- Jeg er jo lidt vant til det fra mit arbejde i Norge, hvor der også er langt til alting. I Luster Kommune er der to timers kørsel med ambulance til nærmeste sygehus, og det har betydet, at jeg har været med til rigtig mange helikopterevakueringer. I Luster kommune er vores vagttjeneste organiseret lokalt med lægeambulance, på den måde ligner det meget beredskabet på Ærø, fortæller Peter Kjær Nielsen

Han glæder sig rigtig meget til at møde sine cirka 1400 patienter, som er tilmeldt hans ydernummer.

Hans hustru Barbara får også en central rolle i familiens nye ø-liv, da det er planen, at hun skal fungere som administrativ medarbejder i lægehuset.

  • Af: