Ny aktieemission: Ærø-rederi håber at undgå at låne penge til færgeleje

Omkring 300 aktionærer var med til Ærøexpressens ekstraordinære generalforsamling i marts. Rederiet håber, der er mange, der bakker op igen i den nye aktieemission. Arkivfoto: Andrea Bisgaard

Ny aktieemission: Ærø-rederi håber at undgå at låne penge til færgeleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye aktieemission for at rejse penge til ombygning af et nyt færgeleje er skudt i gang, og Ærøexpressen håber at få så mange penge ind, så rederiet kan undgå at låne flere penge.

Ærø: For nylig fortalte Ærøexpressen, at selskabet genåbner for at tegne folkeaktier for at rejse de penge, selskabet har brug for for at finansiere ombygning af færgelejet i Rudkøbing. Nu er aktieemissionen så officielt åbnet og løber indtil den 3. september.

Det skriver rederiet i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at aktiekapitalen kan forhøjes med 4,7 millioner kroner som det største beløb, der kan rejses gennem aktieemissionen. Og lykkes det, er der ikke behov for at låne flere penge, forklarer bestyrelsesformand Christian Holm.

- Vi skulle gerne undgå at låne. Går vi ud og låner, skal vi holde tungen mere lige i munden. Det er derfor, det er vigtigt, at vi får så meget ind som muligt, for så bliver vi meget mere solide, siger han.

Færge skal sejle i oktober 2019

Der er allerede både nuværende aktionærer, der ønsker at købe flere aktier, og nye aktionærer, der har henvendt sig, oplyser formanden.

- Der kommer nytegninger nu. Og det er godt, at der er de lidt større indbetalinger, men så sandelig også dem der har indbetalt 1000 kroner. De er ligeså velkomne. Det er og bliver en folkefærge, siger han.

Hvis der er tilstrækkeligt af både de store og de mindre aktionærer, kan rederiets økonomi i fremtiden være sundere, end hvis det skal tilbagebetale et lån med renter, forklarer Christian Holm. Han oplyser også, at den aftale med Hvide Sande Værft, der egentlig udløb 1. juni, er blevet forlænget, ligesom selskabet også har haft en fortsat dialog med Ringkjøbing Landbobank og Danmarks Grønne Investeringsfond, som begge har givet tilsagn om at låne tyve milioner kroner.

I øvrigt er tidsplanen ikke ændret ifølge Christian Holm. Det er stadig planen at sætte en færge i søen 1. oktober 2019.

- Det skal bare ske, det her, som han siger, og han tilføjer:

- Vi er godt i gænge og glæder os til sommeren og til at få pengene i hus. Jeg kan næsten ikke vente. Jeg pendler jo selv og vil gerne have en færge, slutter han.

Ny aktieemission: Ærø-rederi håber at undgå at låne penge til færgeleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce