Keld Møller træder ud af direktionen i Ærø kommunes nye struktur. Han skal i stedet fokusere mere på færgedriften

Kigger man på pindediagrammet over folk med høje poster i Ærø Kommune, skulle man tro, at trafikdirektør Keld Møller ærgrer sig over at skulle rykke et niveau ned. Det er dog ikke tilfældet. Med kommunens nye ledelsesstruktur, hvor han træder ud af direktionen, bliver hans stilling nemlig mere fokuseret på færgedriften, og det glæder ham.

- Efter jeg blev en del af direktionen, har jeg brugt en del tid på punkter, som ikke har noget med færger at gøre. Jeg har hørt meget om skoler, jobcentre og andre ting, som foregår i kommunen, siger Keld Møller.

Savnet på vandet

Omlægningen kommer i kølvandet på et problematisk 2015 for Ærøs færgedrift. Ved slutningen af året blev en overskridelse i forhold til budgettet på 4,9 millioner præsenteret til en overrasket direktion i kommunen. Sygdom hos personalet og uforudsete reparationsudgifter, lød forklaringen.

Fremover vil der månedligt blive fremlagt et regnskab over færgedriften for kommunens økonomiudvalg, og Keld Møller selv har forhåbninger om, at der vil ske forandringer, når han først får mere tid udelukkende til færgedriften.

- Når jeg har skullet finde timer til møder, har jeg måttet fravælge nogle ting, siger Keld Møller og fortæller, at før han trådte ind i direktionen brugte han mere tid på at være i kontakt med sit personale.

- Når vi gennem trivselsundersøgelser og lignende oplever, at vi har brug for mere ledertid, så var det oplagt at få mig til at få lidt mere fokus på det, siger han.

- For mit vedkommende tror jeg, at det her frigør noget ledelsestid og styrker rederiledelsen. Så kan det være, at vi får fat i lidt af de ting, som man ude fra skibene har sagt har været savnet.

- Hvad har været savnet?

- At jeg kommer ud og hører, hvordan det går, så de små ting kan blive taget i opløbet. Jeg kunne godt have brugt lidt mere tid rettet direkte mod ledelse af skibene. Fremover kan jeg måske lidt mere blive en del af tilrettelægningen af hverdagsdetaljerne, siger han.

  • fyens.dk