Navigationsskole søger om penge til skolemorsordning

Jeppe Carstensen, rektor på Marstal Navigationsskole, beder kommunen om økonomisk hjælp til skolemorsordningen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Navigationsskole søger om penge til skolemorsordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HF VUC Fyn kan ikke længere bidrage til skolemorsordningen, og rektoren på Marstal Navigationsskole beder derfor Ærø Kommune om at overtage den årlige udgift på 100.000 kroner. Kommunalbestyrelsen skal diskutere sagen onsdag aften på kommunalbestyrelsesmødet.

Ærø: HF VUC Fyn har trukket sit årlige tilskud på 100.000 kroner til den ærøske skolemorsordning, fordi uddannelsesinstitutionen skal spare penge.

En skolemor er en person, som hjælper eleverne på HF VUC Fyn og Marstal Navigationsskole med alt det praktiske. Hun holder øje med, at eleverne passer deres skole og at de trives.

Stig Holmelund Jarløb er rektor på HF VUC Fyn, og han forklarer, at tilskuddet til skolemorsordningen er sparet væk, fordi uddannelsesinstitutionen har en meget trængt økonomi.

- Det er ikke fordi, vi er utilfredse med ordningen - faktisk er vi meget glade for den - men vi er der, hvor vi prøver at finde alle de besparelser, vi kan, siger Stig Holmelund Jarløb.

Han medgiver, at 100.000 kroner ikke er nogen stor post i HF VUC Fyns samlede budget.

- Men mange bække små. Jeg håber bare, at der kan findes en anden løsning, siger han.

Udgiften hænger derfor nu på Marstal Navigationsskole, men her er man også økonomisk presset. Derfor beder rektoren for navigationsskolen nu kommunen om hjælp. I et brev til kommunen skriver Jeppe Carstensen:

"Skolen har i øjeblikket ikke økonomi til at bidrage med 300.000 kroner alene til skolemorsordningen. Vi ser desværre et faldende elevoptag på vores uddannelser. Yderligere har regeringen indført i 2016 det såkaldte omprioriteringsbidrag (2-procent-besparelserne) frem til 2022, de besparelser kan vi især mærke nu."

Sagen skal behandles af kommunalbestyrelsen onsdag den 24. april, og selvom kommunalbestyrelsen skulle vælge at sige nej til at støtte skolemorsordningen yderligere, så betyder det ikke, at ordningen bliver sparet væk, siger Jeppe Carstensen.

- Der er ikke tale om, at skolemorsordingen er i fare, men det er klart, at det bedste for navigationsskolen ville være, hvis vi kunne dele udgiften ud. Skolemorsordningen betyder meget for os, og hvis kommunalbestyrelsen siger nej, så må vi finde pengene et andet sted. Vi kan ikke undvære ordningen, da den er med til at fastholde eleverne, og forældrene er meget glade for ordningen, siger Jeppe Carstensen.

Skolemorsordningen har hidtil været finansieret af 100.000 kroner fra HF VUC Fyn, 100.000 kroner fra Ærø Kommune og 200.000 kroner fra Marstal Navigationsskole.

Navigationsskole søger om penge til skolemorsordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce