RealDania har valgt at støtte Marstal Motorfabrik med 750.000 kroner. Pengene skal gå til udvikling af fabrikken.

Marstal: Takket være en økonomisk håndsrækning på 750.000 kroner skal Motorfabrikken i Marstal omdannes til et samlingssted for unge og gamle opfindere med motorolie i blodet.

Støtten kommer fra Realsdanias kampagne Underværker, der støtter projekter, som skaber lokal udvikling. Projektet i Marstal er ét iblandt 25 udvalgte projekter i Danmark - og heraf fem på Fyn og øerne. Motorfabrikken modtager det største støttebeløb af de fem fynske projekter.

Christian Andersen, der er programchef i Realdania, udtaler om støtten i en pressemeddelelse:

"Det er glædeligt, at vi har modtaget så mange gode idéer fra Fyn, Ærø og Langeland i denne ansøgningsrunde. Bunken af begejstrede ansøgninger fra ildsjæle bekræfter fornemmelsen af, at idérigdommen, og det lokale engagement trives. Ildsjælene bygger bro mellem mennesker, og de er med til at drive en udvikling, der skaber gode rammer for livet i deres lokalsamfund. Det er altid en stor fornøjelse, når vi i Realdania kan støtte deres store indsats."

Det var tirsdag ikke muligt for Fyns Amts Avis at få en kommentar fra iværksætterne bag Motorfabrikken i Marstal om støtten fra Realdania

Ifølge pressemeddelelsen fra Realdania skal støtten til Motorfabrikken blandt andet bruges til at lave værksted, motorsamling og makerspace. Bag projektet er Startpatronerne - Motorfabrikken Marstals Støtteforening og Motorfabrikkens Erhvervsdrivende Fond, som er under stiftelse.

  • Af: