Møller uden fordele


Møller uden fordele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserdebat

Af John Moloney, Voderup 35, Ærø

nHvis tre nye gigantiske vindmøller virkelig bliver opsat nær Voderup Klint, vil der overhovedet være nogen fordel i det for Ærø? Eller er et af Danmarks smukkeste og mest usædvanlige landskaber ved at blive ofret uden nogen god grund.?

Jeg har læst VVM-redegørelsen, der er udfærdiget af VE-Organisation Ærø og Ærø Vind 3 I/S, og talt med lokale, som går ind for de nye vindmøller. Men fra ingen af stederne kan jeg besynderligt nok få noget svar på det mest afgørende spørgsmål - hvad får Ærø ud af det? VVM-brochuren henviser til, at de nye enorme vindmøller er en investeringsmulighed for øboerne. Og at dette vil gøre Ærø selvforsynende med energi. Og at Ærø skal spille med i kampen mod den globale opvarmning.

Men ingen af disse argumenter giver nogen som helst mening. Hvis der bygges flere store vindmøller, vil det så medføre flere job? Nej. Vil de tilføre penge? Nej. Og hvis Ærø påstår at være selvforsynende med energi, betyder det så billigere elektricitet? Nej. Større indtægter for øen? Nej.

Faktum er, at vindmøllerne ikke vil medføre nogen som helst fordele for Ærø. Absolut ingen. Og at være »selvforsynende« medfører absolut heller ikke nogen fordele. Argumentet om at ærøboerne kan investere i projektet, er latterligt - ærøboerne kunne investere i hvad som helst. Den tanke, at dette udgør en særlig gunstig mulighed for øboerne, er noget vrøvl.

Og husk lige på, at dette er en lokal beslutning. Der er ikke planlagt nogen vindmøller til Ærø som en del af den landsdækkende plan (Berlingske Tidendes den 30. 09. 07). Dette er et rent lokalt initiativ, og hvis øen skal have dem, skal der være en god grund. Bemærk de nyeste tal, der viser, at to tredjedele af elektriciteten fra vindkraft i Danmark er eksporteret til udlandet, fordi vinden ikke ved, at den kun bør blæse, når vi har behov for elektricitet (Analyse af Vindkraft i Dansk Elforsyning 2005/6, Techconsult, 10.08.07). Vil vi virkelig ødelæge Voderup klint til fordel for billig elektricitet til Sverige?

Møller uden fordele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce