Misbrug af sække: Loft på sække til affaldssortering

Allerede i 2011 var det et problem, at folk misbrugte de gratis gule affaldssække. Arkivfoto: Helge Jørgensen

Misbrug af sække: Loft på sække til affaldssortering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen forsøger nu at løse et gammelt kendt problem, misbrug af gule affaldssække, ved at indføre et loft på to ruller per husstand.

Ærø: De gule affaldssække bruges til meget andet end sortering af genbrugsaffald. Det mener Ærø Kommune, og derfor indføres nu et loft for, hvor mange sække den enkelte husstand kan få gratis. Kommunalbestyrelsen besluttede onsdag aften efter indstilling fra teknisk forvaltning at indføre et loft på to sække, som udleveres ved årsskiftet. Derefter koster en rulle sække 25 kroner. Samtidig gøres sækkene mindre for at hindre, at de proppes for meget.

Formanden for Erhvervs,- teknik- og havneudvalget forklarer beslutningen med, at sækkene, som man hidtil har kunnet hente gratis på rådhuset, er blevet misbrugt, og at det drejer sig om et ret stort antal sække.

- Det er jo lige meget, hvor du kigger hen. Folk bruger dem til haveaffald, og når de bygger om, bruger de dem til rockwool. Så sætter vi prisen til 25 kroner, som er tilpas højt, så det kan være, vi støtter Brugsen og Netto, siger han.

Rovdrift på de gule sække er ikke noget nyt problem. Allerede i 2011 skrev Fyns Amts Avis, at man i årets ti første måneder havde brugt en kvart million kroner på 150.000 gule sække, svarende til et forbrug til alle husstande i Haderslev Kommune.

- Mange kan nøjes med de par sække om året. Men desværre ser vi en tendens til, at mange bruger langt flere sække, og det er en dyr ordning for kommunen, sagde daværende leder af teknisk afdeling og nuværende teknisk direktør Kirsten Johansen.

Nu, seks år senere, gør politikerne noget ved det. (ando)

Misbrug af sække: Loft på sække til affaldssortering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce