Ærø Museum skal bygges om og have en ny fast udstilling. Til det har Aage og Johanne Louis-Hansens Fond netop givet tilsagn om 3,8 millioner kroner.

Opdateret kl. 11.57 med udtalelse fra museumsleder Kim Furdal.

Ærøskøbing: Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har givet tilsagn om 3,8 millioner kroner til Ærø Museums nye permanente udstilling "Ærø - Vores ø" i Ærøskøbing.

Pengene skal bruges på den ombygning af museet i Brogade, som begynder umiddelbart efter nytår, og som skal munde ud i en moderne udstilling om Ærøs unikke historie, som også skildrer livet på Ærø i det 21. århundrede.

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond blev etableret i 1997 ved en sammenlægning af "Direktør, civilingeniør Aage Louis-Hansens Mindefond" (oprettet i 1969) og "Aage og Johanne Louis-Hansens Familiefond" (oprettet i 1982). Direktør Aage Louis-Hansen grundlagde og skabte Coloplast A/S, der i dag er en international virksomhed, der blandt andet producerer stomiposer og produkter til folk med kontinensproblemer.

Leder af Ærø Museum, Kim Furdal, fortæller, at den store donation fra fonden gør, at projektet nu er fuldt ud finansieret.

- Vores budget ligger på cirka fem millioner kroner, og da vi også selv skyder nogle penge i projektet, er ombygningen nu fuldt ud finansiseret, fortæller Kim Furdal.

Museets bestyrelsesformand er også glad for Aage og Johanne Louis-Hansens Fonds store bidrag.

- Det er med stor glæde og en varm tak, at museet har modtaget tilsagnet fra fonden. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med fonden i de kommende år, udtaler Nicolaj Friderichsen i en pressemeddelelse fra museet.

Den nye udstilling kommer til at favne bredt fra nutidens bryllupsturisme, helligtrekongers traditioner og æggekogning på de ærøske strande påskelørdag til historien om hertug Hans den Yngre og fortællingerne om de velstående købmænd og øens landmænd, der levede og virkede i det gamle landbosamfund frem til slutningen af 1800-tallet.

Udstillingen forventes at være færdig i slutningen af 2018, og Ærø Kommune bidrager også til den nye permanente udstilling idet kommunalbestyrelsen i deres budgetforlig netop har afsat et rente- og afdragsfrit lån til museet på op til 750.000 kroner.

  • Af: