Millionbevilling: Motorfabrikken Marstal kan komme på finansloven

Julie Skaar er naturligt glad for at høre, at motorfabrikken kan komme på finansloven. Her er hun ved rejsegilde tidligere på sommeren. Arkivfoto: Anders C. Østerby

Millionbevilling: Motorfabrikken Marstal kan komme på finansloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders Johansson vil have Motorfabrikken Marstal på finansloven med en bevilling på to millioner kroner over en periode på fire år.

Ærø/Christiansborg: Motorfabrikken Marstal bør optræde på årets finanslov med en bevilling på to millioner kroner over en fireårig periode. Det mener De Konservatives finansordfører, Anders Johansson (K).

Han mener, at projektet på havnen i Marstal, som skal munde ud i et maritimt iværksætterhus, er så godt, at det skal sikres driften de første år.

- Der er noget idé i at starte et iværksættermiljø, som kan være fundamentet for at skabe nye maritime arbejdspladser i det sydfynske. Det er meget prisværdigt, at der er ildsjæle, der har taget initiativ til at få det op at stå, siger Anders Johansson, som selv bor i Marstal.

Der uddeles hvert år en god portion penge til mindre projekter rundt om i landet, og Anders Johansson håber, at motorfabrikken kan komme med på årets liste over modtagere.

Men hvorfor skulle de andre partier ville tilgodese et endnu ikke eksisterende iværksætterhus i Marstal?

- Fordi det er noget, der kan skabe grobund for at udvikle arbejdspladser på en ø, hvor det ellers kan være svært at tiltrække nye virksomheder. Hvorfor så ikke skabe et miljø, hvor man kan tiltrække iværksættere, som kan starte nye virksomheder i et spændende miljø? Jeg tror, der er basis for at tiltrække nogle kreative iværksættere, men også nogle iværksættere med tekniske kompetencer, som kan udnytte nogle af de faciliteter, der er der i forvejen, siger han og mener derfor, at projektet er vigtigt i et større perspektiv end det rent lokale.

- Blåstempling betyder meget

Reaktionen fra de tre ejere af motorfabrikken, da de hørte om, at deres projekt bliver nævnt som en mulig modtager af penge fra finansloven, var naturligvis positiv. Ja, ekstremt positiv, som Julie Skaar siger.

- Vi er selvfølgelig helt vildt glade for den blåstempling, det er. Hvis det lykkes, kommer det til at betyde virkelig, virkelig meget for motorfabrikken som projekt. Når man forsøger at fonde sådan et projekt, er det altid sværere at finde midler til drift, og de her penge fra finansloven, hvis vi får dem, kan betyde, at driften er sikret for den periode på fire år, siger hun og tilføjer:

- Det er vi enormt glade for, og det er et endnu et skridt i den rigtige retning, siger hun og forklarer, at det også kan blive nemmere at søge andre fonde, fordi de kan se, at driften er sikret.

Finanslovsforhandlingerne går i gang efter sommerferien og skal være afsluttet inden nytår.

Millionbevilling: Motorfabrikken Marstal kan komme på finansloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce