Michelinstjerneregn over Ærø: - Det kom som et lyn fra en klar himmel

Ærøs turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken tror, at de to Michelin-stjerner til Ærø har en god signalværdi. Foto: Katrine Becher Damkjær

Michelinstjerneregn over Ærø: - Det kom som et lyn fra en klar himmel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærø fik forleden drysset ægte fransk stjernestøv ud over sig, da Michelins grønne rejseguide kastede to stjerner efter øen.

Ærø: Når den franske dækproducent Michelin uddeler stjerner til europæiske og - måske især - danske restrauranter, står madverdenen på den anden ende og venter med tilbageholdt åndedræt på, hvor mange der drysser ned over hvilke spisesteder.

Helt den samme spænding er der åbenbart ikke, når den samme instans kaster stjerner efter seværdigheder og rejsemål, for det var først, da turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken læste i Fyns Amts Avis, at Langeland var blevet tildelt en stjerne i Michelins grønne rejseguide, at han selv satte sig for at undersøge, om der også var blevet givet karakter til Ærø.

Det var der så, viste det sig. Hele to af slagsen.

- Det var lidt tilfældigt, at jeg faldt over det. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Og det kunne jo ikke lade sig gøre, hvis det ikke havde været for en stor fælles indsats fra både overnatningssteder, erhvervsliv, ærøboer og kommunen. Alle har bidraget til, at vi har fået de to stjerner.

De to stjerner rummer ifølge Chris Hammeken en stor signalværdi for Ærø.

- Michelin i sig selv er jo et brand, som man kender fra restauranter, så bare det, at vi er forbundet med det begreb, er et kvalitetsstempel. Og det er også det, vi vil bruge det til. Ærø som sted har fået to Michelin-stjerner, men så skal der jo også noget fortælling nedenunder, det er klart. Men alene som udgangspunkt signalerer de to stjerner, at Ærø er en udflugt værd, siger Chris Hammeken.

Erhvervs- og turistdirektøren er heller ikke bleg for at mene, at det vil kunne have en effekt i forhold til bosætningen på Ærø.

- Jeg tror selvfølgelig ikke, det alene vil kunne trække en masse flere hertil, men jo mere positiv omtale, vi får, jo bedre og mere interessant en historie bliver Ærø.

Restauranterne, der med bævende hjerter venter på den årlige Michelin-stjerne-karakter, ved aldrig, hvornår guidens anmeldere lægger vejen omkring, og det samme gør sig gældende i tilfældet Ærø.

- Jeg har i hvert fald ingen idé om, hvornår de har haft en skribent herovre. Og normalt bliver vi jo på kontoret inddraget, når journalister og lignende vil skrive noget om øen, så vi kan komme med bud på, hvad de skal opleve, men det her kom som et lyn fra en klar himmel, fortæller Chris Hammeken.

Michelinstjerner
I modsætning til deres madguider er Michelins grønne guider mere traditionelle turistguides for fortrinsvis bilturister, som udgives i en række lande både som bøger og digitalt som apps.Her vurderes seværdigheder efter samme stjernesystem som restauranterne: En stjerne er for noget, der er interessant, to stjerner er en omvej værd, mens tre stjerner er en hel rejse værd.Langland har i den nye udgave fået en enkelt stjerne, mens Ærø og Egeskov Slot begge har fået to stjerner. H.C. Andersens hus i Odense topper den fynske hitliste med tre.Hvis man går ind på kortet i app-versionen af guiden, kan forledes til at tro, at også Bregninge Kirke på Ærø er blevet belønnet med en enkelt stjerne, men det må bunde i fransk stedforvirring, da den Bregninge Kirke, der omtales er den rødmalede Bregninge Kirke, der ligger på Nordvestsjælland.

Michelinstjerneregn over Ærø: - Det kom som et lyn fra en klar himmel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce