DR's dokumentarserie "Historien om Danmark" kommer til Ærø tirsdag, onsdag og torsdag, hvor de skal filme på Marstal Værft. Ærøboer har mulighed for få en statistrolle i serien.

Marstal: Den 20., 21., og 22. juni kommer et filmhold til Ærø for at filme til den populære tv-serie "Historien om Danmark". Scenerne, som skal filmes på Marstal Værft og på Motorfabrikken Marstal, skal bruges til det 10. og sidste afsnit af serien, som spænder fra 1943 til 1989.

Ifølge seriens produktionsassistent Lars Iversen kommer værftsafsnittene til at handle om arbejdernes vilkår - herunder arbejdsnedlæggelser. I den forbindelse søger DR statister, som har lyst til at medvirke i serien. Der skal bruges ti statister om tirsdagen, 20 om onsdagen og 30 om torsdagen.

Der er allerede kommet en del tilmeldinger, fortæller Lars Iversen, men der er stadig plads til flere.

Lars Mikkelsen, der er seriens vært, kommer også til Ærø. Han skal ifølge produktionsassistenten være med i en ud af de tre dage, men det vides ikke, hvilken dag han kommer.

Poul Sækmose, der er driftsleder på Marstal Værft, fortæller, værftet skal forestille at være B&W i København, der var Danmarks største værft.

- Vi har i øjeblikket en slæbebåd i dokken, som passer meget godt ind i tidsbilledet, og jeg ved også, at Samka får en rolle, siger Poul Sækmose, der ikke har noget imod postyret med at have et filmhold gående i tre dage.

- Vi bliver ikke direkte involveret i det. Vi har en enkelt mand, som skal svejse, og vi har også en mand, som skal køre kran, men eller har vi ikke noget med optagelserne at gøre, siger han.

Udover Marstal Værft skal der også filmes på Motorfabrikken Marstal.

Hvis man er interesseret i at få en rolle som statist, skal man være mand og i alderen 16-65 år. Man kan tilmelde sig på historienomdanmark@dr.dk, hvor man bedes opgive navn, kontaktoplysninger (mail og telefonnummer) og hvilken dag man kan være med.

Man skal også oplyse: hovedmål, flipmål, brystmål, taljemål, hoftemål, skostørrelse, højde og vægt, samt fremsende et billede at sig selv. Man skal regne med at sætte hele dagen af til arbejdet.

  • Af: