To stillinger var slået op, tre lærere blev ansat. Den ene er skoleleder Karsten Solbergs kone. Her har han dog ikke siddet med i ansættelsesudvalget, garanterer børn- og ungechef Jes Jørgensen.

Marstal: Da fem lærere inden for kort tid ville forlade deres stillinger som lærere på Marstal Skole, søgte skolen to nye lærere. Ærøs faldende børnetal gør, at man nedjusterer antallet af lærere på skolen, men alligevel endte man med at ansætte tre.

- I processen havde vi fået bevillingen fra A. P. Møller fonden (på godt to millioner kroner til et stort udviklingsprojekt, red.), og der kunne vi godt bruge en ekstra lærer, så vi er dækket ind, når medarbejderne skal på efteruddannelse, siger Ærø Kommunes børn- og ungechef Jes Jørgensen.

I det offentlige skal man slå alle stillinger op, så alle og enhver kan søge dem, men idet der har været et stillingsopslag, er der ikke noget problem i at ansætte en mere end annonceret, siger Jes Jørgensen.

Alle tre lærere er ansat på fuld tid og er nøje udvalgt ud fra en stak på små 40 ansøgninger. Blandt de tre nyansatte springer et af efternavnene måske lidt i øjnene, da det er det samme som skoleleder Karsten Solbergs. Marstal Skole har nemlig ansat skolelederens kone, Hanne Solberg. Men Jes Jørgensen garanterer, at det er sket på helt lige vilkår med de andre ansøgere, og at Karsten Solberg ikke har været inde over denne ansættelse

- Ved hendes ansættelse var det mig, der sad ved bordenden, siger han.

  • fyens.dk